Zo richt jij jouw babykamer genderneutraal in

Wil jij je kind genderneutraal opvoeden? Dat kan veel voordelen hebben. Genderneutraal opvoeden kan op verschillende manieren en hoeft niet te betekenen dat je niemand het geslacht van je kind vertelt. De kern van genderneutraal opvoeden is dat alle keuzes van je kind goed zijn. Als je jouw kind genderneutraal wilt opvoeden moet je ook denken aan de inrichting van je babykamer. Je kind kan op dat moment zelf nog geen keuze maken. Als je kind wat ouder is kan je de kamer herinrichten tot een kinderkamer. Laat je kind hier zoveel mogelijk zelf keuzes maken.

Soort kleuren

Als je voor een neutrale inrichting wilt kiezen, zijn geel- en groentinten een goede keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit (mint)groen, zwart/wit, roestbruin, grijs, ecru/zand of okergeel. Kies niet te veel kleuren, omdat anders de kamer erg druk wordt. Een te drukke babykamer is niet goed voor je baby, maar ook voor jezelf niet. Dit zorgt voor te veel prikkels, terwijl je bij het krijgen van een baby al veel prikkels krijgt. In plaats van je te richten op bepaalde kleuren kan je ook kiezen voor een genderneutraal thema. Zo kan je kiezen uit de thema’s jungle, nijntje, monochroom, bohemian, natuur of industrieel.

Raamdecoratie

De keuze qua gordijnen is erg belangrijk. Kies een van de kleuren die past bij de rest van je indeling. Wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het kiezen van raamdecoratie? Neem dan kant en klaar gordijnen. Je kunt ook een speciaal kindergordijn kopen. Een kindergordijn is voorzien van een kindveiligheidssysteem. Dit houdt in dat loshangende koorden vastgezet kunnen worden. Kies voor verduisterende gordijnen. Zo kan de kamer ook tijdens de dag helemaal donker worden gemaakt. Hierdoor kan je kindje beter slapen dan als er licht in de kamer is.

Speelgoed

Je kunt speciaal genderneutraal speelgoed kopen of simpelweg speelgoed kopen uit de categorie meisjes en jongens. Zo kan je kind zelf kiezen met welk speelgoed het wilt spelen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor speelgoed dat van duurzaam materiaal is gemaakt, zoals houten speelgoed.

Begin op tijd met het inrichten van je babykamer. Doe dit maximaal rond de 26 weken dat je zwanger bent. Zo voorkom je dat je last minute nog allemaal dingen moet regelen. Hiermee voorkom je dat je gestrest raakt, wat goed is voor je baby en jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *