Zo maak jij een fantastisch kerstdorp

Veel mensen kijken er lang naar uit: de kerstdagen. Lichtjes branden, de kerstboom wordt opgetuigd en huizen worden versierd. Sommige kunnen er geen genoeg van krijgen en beginnen al vroeg met het bouwen van een kerstdorp. Zodra het kouder wordt, kunnen de huisjes worden ingeslagen en kan je beginnen! Maar waar begin je met een kerstdorp maken? Hoe zorg je ervoor dat jouw kerstdorp het meest fantastische kerstdorp wordt?

De perfecte plek

Het allerbelangrijkste aspect bij het bouwen van een kerstdorp is de plek in het huis. Wil je een groot kerstdorp? Zorg dan voor voldoende ruimte én hoogte. Het is ook heel belangrijk om te kijken of er genoeg stopcontacten in de buurt zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd nog met een verlengvuur aan de slag. Een goede plek van een kerstdorp is bij de kerstboom of bij het raam. Je kan bijvoorbeeld ook schragen of een houten werkplank gebruiken voor extra ruimte. Het allerbelangrijkste is dat de het kerstdorp niet in de weg staat om te voorkomen dat mensen er per ongelijk tegen aan lopen of tegenaan stoten.

Thema

Het leuke aan een kerstdorp: je kan er alle kanten mee op. Denk aan huisjes, miniaturen, figuurtjes, verlichting en nog veel meer. Alles in beschikbaar in verschillende stijlen. Hoe zorg je ervoor dat het een mooi geheel blijft? Je kan van tevoren kiezen voor één thema. Lemax kersthuisjes zijn er in veel verschillende thema’s. De thema’s variëren van griezeldorpen tot snoepjeswereld en van boerendorpen tot kermissen. Maar je kan natuurlijk ook je eigen creatie maken door meerdere thema’s te combineren. Het is maar wat je zelf leuk vindt!

Ondergrond

Als je een plek en thema hebt bepaald, kan je verder met het bouwen van het dorp. Begin met bepalen waar de kersthuisjes en de verlichtingen komen. Dat is de basis van het dorp. Daarna kan je het dorp gaan aankleden met figuurtjes, boompjes en lantaarns. Houd de ondergrond zo simpel mogelijk. Bijvoorbeeld sneeuw, mos, zaagsel en houtsnippers. Een deken of gekleurd papier is ook al voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *