Zo maak je van jouw badkamer een exotische oase van rust

De badkamer is een belangrijke kamer van het huis. Je start hier je dag en na een lange dag neem je hier een lekkere douche om te ontspannen en om tot rust te komen. Herken je dat gevoel, dat je op vakantie bent geweest en geïnspireerd bent geraakt door het interieur van de badkamer? In het buitenland zie je vaak grote badkamers met veel natuurlijke elementen. Het perfecte voorbeeld zijn badkamers in hotels op Bali. Vaak zie je hier ook een buiten douche of een buiten bad. Helaas is dat niet handig in ons koude kikkerlandje. Het is wel haalbaar om de exotische sferen naar je badkamer te halen. Wij hebben hieronder een aantal ideeën op een rijtje gezet.

Natuurlijke materialen

Begin met het gebruiken van natuurlijke elementen. Bijvoorbeeld een stenen wand of tegels van natuursteen op de vloer. Door grote tegels op de vloer te gebruiken, heb je minder voegen waardoor de badkamer optisch groter lijkt. Hierdoor creëer je ook een bepaalde vorm van rust, wat je graag wilt in een exotische badkamer.

 

Kleuren

Naast de keuze van materialen die je gaat gebruiken in de badkamer, is het ook belangrijk om na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken in de badkamer. Om een exotische sfeer te creëren kan je het beste kiezen voor rustige kleuren zoals antraciet. Dit staat ook supermooi in contrast met het groen van de planten en de badkamermeubels die je gaat gebruiken.

 

Haal de natuur van buiten naar binnen

Als je een exotische badkamer wilt creëren kunnen planten echt niet ontbreken. Hoe meer, hoe beter. Zet verschillende soorten planten in je badkamer. Van een grote plant tot meerdere kleinere planten. Alles kan je combineren. Het is juist cool als er een ‘jungle effect’ ontstaat. Let hierbij wel op dat je gebruik maakt van planten die vochtbestendig zijn.

 

Accessoires

Accessoires kunnen ook heel veel doen voor de badkamer. Gebruik voor de accessoires ook natuurlijk materialen. Bijvoorbeeld rieten mandjes. Veganly heeft ook ontzettend veel leuke bamboe accessoires voor in de badkamer. Bijvoorbeeld een leuke zeephouder en bamboe tandenborstels met houder. Dit soort accessoires zijn de finishing touch voor jouw exotische badkamer met een oase van rust. Daarnaast heeft Veganly ontzettend fijne verzorgingsproducten die onmisbaar zijn in je badkamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *