Zo maak je jouw huis zomer klaar!

Zo maak je jouw huis zomer klaar!

Na de teleurstellende lente van dit jaar is het dan eindelijk overtuigend zomer. De dagen zijn heet en de zon schijnt vol op. Dit is natuurlijk heerlijk, maar vraagt ook een paar aanpassingen in huis. Laten we gauw beginnen met ons lijstje tips om je huis zomer klaar te maken.

Beestjes uit je huis houden

Een van de grootste nadelen van de zomer zijn de beestjes. Insecten en muggen zijn in dit seizoen overal, maar het liefst houden we ze uit ons huis. Hier zijn een aantal methoden voor, maar we hebben laatste een nieuwe manier ontdekt om muggen verjagen makkelijk te maken. Een dispenser met pyrethrine! Dit is een handig apparaatje wat om de zoveel minuten een spray met pyrethrine verspreid. Dit stofje is milieuvriendelijk maar insecten in huis vinden het verschrikkelijk. Hierdoor verjaag je alle vervelende beestjes uit je huis, zonder de nuttige insecten buiten schade toe te doen.

Andere methoden voor het uit huis houden van muggen en andere beestjes is het gebruiken van een hor voor ramen en deuren. Zo voorkom je dat ze binnenkomen. Ook is het belangrijk om te zorgen dat je geen emmers en tonnen met stilstaand water in de tuin hebt staan. Dit is een broedplaats voor muggen. Zorg dus dat je alle emmers leeg giet en opruimt.

Zonneschermen klaarmaken

De volgende uitdaging is het koel houden van je huis. Natuurlijk werkt het het beste om je huis beter te laten isoleren, maar dat is niet altijd een optie. Een makkelijkere optie is het bevestigen om klaarmaken van je zonneschermen. Installeer deze of maak de bestaande zonneschermen schoon. Door buiten te voorkomen dat de zon direct op de ramen naar binnen schijnt voorkom je een hoop hitte in huis. Dit kun je ook doen met losse schaduwdoeken die je in de zomer kunt bevestigen en tijdens de andere seizoenen kunt opbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *