Zo maak je je huis klaar voor de lente

Als de dagen langer worden en de kracht van de zon toeneemt is het tijd om je huis klaar te maken voor de lente. Dit zijn vijf tips om je voor te bereiden op dit heerlijke seizoen:

  1. Kijk je koelkast en voorraadkast na

De lente is een fantastische tijd om eens een kijkje te nemen in je koelkast en voorraadkast en alle producten die ‘over datum‘ zijn te verwijderen. Je kunt ook meteen even je kasten schoonmaken en opruimen. Groepeer bijvoorbeeld gelijksoortige items bij elkaar. Zorg ervoor dat al je pasta’s en sauzen op één plank staan, snacks op een andere en bakbenodigdheden op een andere. Dan kun je alles gemakkelijk vinden en grijp je nooit mis.

  1. Maak keuken en badkamer grondig schoon

Laat je huis schitteren en glanzen als de lentezon door je keuken en badkamer een grondige schoonmaakbeurt te geven. Ga alle hoekjes en gaatjes na, stof de bovenkant van de kasten af, maak de douchekop schoon en stof de jaloezieën af.

  1. Geef je oprit, terras en huis een make-over

De winter kan je huis bedekken met vuil, mos en wat al niet meer. Dit alles lijkt zich vast te hechten aan je terras, oprit, de buitenkant van de dakgoten en zelfs de gevel van je huis. Gebruik een hogedrukreiniger en ga aan de slag om je huis weer een frisse look te geven. Het resultaat zal verbluffend zijn. Als je toch bezig bent, was dan meteen de auto. Je zal zeker plezier hebben van je werk.

  1. Maak de ramen schoon en zet ze open

De naderende lente is een goed moment om al je ramen van binnen en buiten schoon te maken. Zet meteen je ramen open en laat je huis luchten. Niets is zo heerlijk als frisse lucht in te ademen.

  1. Verwissel woonaccessoires voor een frisse look

Voor een frisse look zet je je favoriete vaas, beeld of lamp eens op een andere plek. Of verander de opstelling van je meubels. Wat ook kan, is nieuwe raamdeco kopen. Je zult verbaasd zijn hoe nieuw alles eruitziet als je het op een andere plek zet of iets nieuws toevoegt. Zet er een boeket verse bloemen neer en je huis is klaar voor de lente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *