Zo leg je een houten vloer aan

Heb je wel eens het idee dat er iets mist in je kamer? Iets wat het meer karakter geeft, of wat warmte? Misschien is een houten dan iets voor jou. Een houten vloer geeft warmte en karakter aan een kamer, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten voor jou alles op een rijtje.

Voor welk hout ga ja

Er zijn vele verschillende soorten hout. Het is dus belangrijk dat je goed uitzoekt welk houtsoort je op je vloer wilt leggen. Ga je voor parket of juist een massieve houten vloer? Kijk niet alleen naar de kleur maar ook naar de uitstraling en het aller belangrijkste, kijk naar wat er het beste bij de kamer en het huis past. Een houten vloer is altijd mooi, maar als het niet goed past bij de indeling van de kamer haal je niet het maximale er uit.

Als je een mooie  vloer heb gekozen, zorg er dan voor dat je je houten vloer op tijd besteld! Je moet de planken eerst aan het klimaat in de ruimte laten wennen voordat je ze plaatst. Leg de houten planken 48 uur voor het leggen neer in de ruimte. Tijdens het wennen kan het hout namelijk nog iets gaan werken, en je wilt niet dat de vloer pas gaat werken als het al gelegd is.

Zelf houten vloer leggen

Als je van plan bent om de vloer zelf te leggen dan zijn er een paar dingen doe je moet weten. Een houten vloer leggen is namelijk moeilijker dan een laminaat leggen. Bij laminaat hoef je alleen maar aan elkaar te klikken, bij een houten vloer gaat er iets meer voorbereiding aan vooraf. Tip: Maak van te voren een plattegrond van de kamer en bereken het aantal banen. Controleer of de vloer goed droog is, zeker als je de vloer aanlegt in een nieuwe huis.

Vind de inspiratie

Nu je weet wat voor houten vloer je kan nemen en je enkele tips hebt gekregen hoe je zo’n moet leggen is er nog maar één vraag. Hoe stem je de kamer af op jouw vloer en andersom. Er zijn heel veel leuke dingen die je kan doen met een kamer waarin een houten vloer ligt. Kijk goed naar wat voor hout je hebt. Heb je een lichtere kleur gekozen?  Dit past goed bij een kamer met lievere kleuren en veel licht. Heb je een massieve houten vloer? Dit past goed bij wat zakelijkere meubels, bijvoorbeeld een leren bank. Ben je op zoek naar meer inspiratie en tips? Kijk dan op Extrawonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *