Zo krijgt jouw huis ‘’curb appeal’’

Zo krijgt jouw huis ‘’curb appeal’’

‘’Curb appeal’’ is een Engelse term om te beschrijven dat je huis er aantrekkelijk uitziet vanaf de stoep. Dus een mooie uitstraling heeft van buiten. Hoewel we zelf vooral onze tijd doorbrengen ín huis, vinden veel mensen het ook belangrijk dat de buitenkant er goed uitziet en bij hen past. Daarom geven we je wat leuke opties en tips voor het verfraaien van je gevel.

Gevelbekleding

Een leuke manier om je huis een make over te geven en wat op bijna elke gevel toepasbaar is, is gevelbekleding. Dit zijn panelen de aan de gevel van je huis bevestigd kunnen worden en deze komen in veel verschillende vormen, maten, kleuren en materialen. Van houten gevelbekleding tot steen of metaal en van natuurlijke kleuren tot kanariegeel. Er zijn een hoop leuke dingen te doen met geven bekleding. Je kunt de hele gevel bedekken of een deel ervan. Je kunt de vorm van je huis volgen of extra vormen, diepte en dimensie aanbrengen. Daarnaast heeft gevelbekleding ook nog het voordeel dat het je gevel beschermt en extra isolatie toevoegt. Het is dus niet alleen esthetisch een leuke optie, het heeft ook extra voordelen.

Likje verf

Een andere manier om je gevel een opfrisser of een nieuwe look te geven is met een likje verf. Op veel plaatsen mag je gewoon een kwast op je gevel zetten en een bescheiden kleur over de buitenkant verven. Dit is erg makkelijk om aan te brengen of aan te laten brengen en kan het uiterlijk van je huis compleet veranderen.

Kleine aanbouw

Een ingrijpendere optie is om een aanbouw te plaatsen aan de voor- of zijkant. Dit is misschien wel de lastigste optie omdat je op veel locaties niet zomaar mar aanbouwen aan de voor- of zijkant van je huis. Wanneer dit het geval is kun je ook de minder ingrijpende optie kiezen en een carport plaatsen. Dit geeft toch wat extra’s aan je huis en je hebt meteen een veilige en droge plek voor je auto. Multifunctioneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *