Zo kom je van rioolstank af

Kom je terug van vakantie en word je meteen begroet door een onaangename geur in je badkamer en keuken? Maakt de stank die bij een regenbui uit je afvoer komt je misselijk? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een verstopping. Gelukkig kun je door de specialisten van rioolbeheerbedrijf Michel Doorn je riool laten ontstoppen. Maar hoe ontstaat die rioolgeur eigenlijk en wat kun je doen om het in de toekomst te voorkomen? In dit artikel leer je meer over de oorzaken van rioolstank.

Waardoor wordt rioolstank veroorzaakt?

Als je een vervelende geur in huis ruikt, kan dat verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen is het simpelweg een kwestie van de afvoer goed doorspoelen, maar meestal is er veel meer aan de hand. Misschien is het riool bijvoorbeeld niet goed ontlucht of is er sprake van een lekkage in je afvoerpijp. Ook vet- en etensresten die achterblijven na het afwassen kunnen op den duur voor een verstopping zorgen. Deze verstopping kan ertoe leiden dat er een vacuüm ontstaat in de afvoer, waardoor de stankafsluiter wordt leeggetrokken en er een nare geur door je huis verspreidt.

Hoe kun je rioolstank voorkomen?

Om een onaangename geur van de riolering in je huis te voorkomen, is het aan te raden om voorzichtig te zijn met het doorspoelen van etensresten. Voordat je begint met afwassen, moet je eerst alle etensresten van je bord schrapen. Belandt er toch wat voedsel in de gootsteen? Haal het er dan uit en gooi het in de GFT-bak. Overweeg ook om een zeefje over de afvoer te plaatsen. Zo spoel je hoe dan ook geen voedselresten weg. Al deze eenvoudige maatregelen zorgen ervoor dat je huis fris en schoon blijft ruiken.

Hoe kom je van stank in huis af?

Heb je ondanks al je voorzorgsmaatregelen toch last van een nare rioolgeur in huis? Geen paniek! Gelukkig kun je bij rioleringsdeskundige Michel Doorn terecht. Of het nu gaat om een lekkage in je afvoerpijp of een volle septic tank, het ervaren team van Michel Doorn weet raad. Dit team kan je probleem snel opsporen en verhelpen, zodat je weer een frisse en aangename lucht in huis hebt. Wil je meer weten over het voorkomen van rioolstank? Op de website van Michel Doorn vind je alle benodigde informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *