Zo kies je de prefecte laptop

Zo kies je de prefecte laptop

Het kiezen van een laptop kan erg lastig zijn. Vooral als je niet heel je rekening wil plunderen om een goede laptop te kunnen betalen. Gelukkig zijn er ook een hoop betaalbare opties zoals refurbished laptops of een tweedehands laptop. Toch zijn er nog een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste laptop. We geven je graag een paar tips.

Betrouwbare webshop

De eerste stap voor het kopen van een (betaalbare) goede laptop is het kiezen van een betrouwbare webshop of winkel. We kennen allemaal de BCC en de mediamarkt, maar daar koop je toch alleen nieuwe laptops. Tenzij deze flink in de aanbieding zijn kun je dan nog duur uitkomen. Voor een refurbished of tweedehands laptop moet je toch ergens anders op zoek gaan. Lees reviews en zoek een webshop die transparant is over hun werkwijze. Een webshop die ik kan aanbevelen is Alpha-shop.nl.

Kies een betrouwbaar merk

Bij aanschaf van een refurbished of tweedehands laptop is ook het merk erg belangrijk. Een goedkoop merk gaat überhaupt minder lang mee, dus zeker als deze al pre-loved is. Merken die bekend staan om goede kwaliteit en duurzaamheid zijn HP en Dell.

Waar ga je de laptop gebruiken?

De volgende stap heeft alles te maken met jouw persoonlijke gebruik. Ga je de laptop vaan meenemen? Kies dan de juiste grootte en let ook op het gewicht. Een lichtgewicht laptop is vaak duurder dan een ‘normale’. Kies dit dus alleen als je hem echt vaak mee gaat nemen.

Processor en werkgeheugen

Dit zijn misschien wat lastigere technische specificaties aan een laptop, maar deze hebben ook het meeste effect op de prijs en op de kwaliteit. Hoe beter de processor hoe duurder de laptop. Ik raad aan om minstens een i3-processor te kiezen. Alles daar onder (celeron-processor) is bijzonder traag en heeft maar weinig kracht. Voor werkgeheugen raad ik minstens 4GB aan, laptops met minder werkgeheugen dan dat zijn zelfs te traag voor basisgebruik. Lees hier meer over en laat je adviseren om er precies achter te komen welke processor en hoeveel werkgeheugen jij nodig hebt voor jouw gebruik.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *