Woontrends 2021

We naderen alweer het einde van 2020 en met een nieuw jaar komen natuurlijke ook nieuwe woontrends. In deze blog zal ik DE woontrends van 2021 alvast met je doornemen, zodat je helemaal klaar bent voor 2021.

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat in 2021 nog een belangrijkere rol spelen dan in 2020. Dit zal ook terug te zien zijn in onze huizen. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor gerecyclede materialen of meubels die langer mee gaan. Maar ook energiezuinige apparaten, windenergie en zonnepanelen zie je steeds vaker voorbij komen. Tweedehands meubels zijn ook helemaal in.

Donkerblauw

Donkerblauw was in 2020 ook al een kleur die in zijn opmars was, maar in 2021 wordt de kleur pas echt populair. De kleur donkerblauw is vooral mooi op de muren, maar in 2021 gaan zelfs donker blauwe meubels populair worden. Donker blauw is een mooie kleur met veel karakter en het is een kleur die ook goed samen gaat met veel andere kleuren.

Designermeubels

Designermeubels mogen in 2021 weer gezien worden. Een groot deel van de ruimte in je woonkamer wordt ingenomen door je meubels. Het is daarom niet gek dat deze ook mooi zijn en opvallen. Met een of meerdere designmeubelen haal je echt een statement piece in huis, iets wat gelijk de aandacht trekt van je gasten en zorgt voor een stijlvolle look. Mijn persoonlijke favorieten van dit moment zijn Dôme Deco en Eichholtz.

Licht hout

Licht hout wordt het materiaal voor je huis in 2021. Door de lichte kleur krijgt je interieur een open ruimtelijke en vrolijke uitstraling. Licht hout past natuurlijk perfect bij een Scandinavisch interieur, maar ook bij een meer industriële stijl past licht hout erg goed. Het lichte hout kan je terug laten komen in je vloer, je plafond, maar ook goed in je meubels. Een licht houten eettafel is bijvoorbeeld erg mooi.

 

Kijk hier voor meer woontrends.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *