Welke vloertegels zijn er allemaal?

Welke vloertegels passen het beste bij jouw interieur? Een goede vraag die veel mensen zichzelf stellen. Het is allereerst handig om de verschillende soorten vloertegels te bekijken om erachter te komen welke het beste bij jouw behoeften past. In dit artikel bespreken we drie populaire categorieën: keramische tegels, natuursteen tegels en Portugese tegels.

Keramische vloertegels

Keramische tegels van Totaaltegel zijn heel populair als vloerbedekking. Ze worden gemaakt van klei die op hoge temperaturen gebakken wordt, waardoor ze stevig en sterk zijn. Je kunt keramische vloertegels krijgen in allerlei stijlen, kleuren en patronen, dus ze passen goed bij elk soort interieur. Ze hebben ook veel voordelen, zoals dat ze waterbestendig zijn, niet snel krassen krijgen en makkelijk schoon te maken zijn. Ze zijn ook handig als je vloerverwarming hebt, omdat ze de warmte goed vasthouden en verspreiden. Je kunt keramische tegels gebruiken in verschillende kamers, zoals de keuken, badkamer, woonkamer en hal.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels komen uit groeven waar stenen worden gehaald en geven een natuurlijke en bijzondere look aan elke kamer. Er zijn verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, graniet, leisteen en kalksteen. Elke soort heeft zijn eigen kleuren, patronen en details. Natuursteen tegels zien er altijd mooi uit en zorgen voor een luxe sfeer. Ze zijn wel wat duurder dan keramische tegels en vragen meer onderhoud. Je moet ze regelmatig schoonmaken en behandelen om ze mooi te houden. Natuursteen tegels kunnen in verschillende kamers worden gebruikt, maar let op de eigenschappen van de steen die je kiest, want sommige kunnen poreus zijn en gevoelig zijn voor vlekken.

Portugese tegels

Portugese tegels, ook wel cementtegels of patroontegels genoemd, worden met de hand gemaakt van cement, zand en kleurpigmenten. Ze hebben prachtige patronen en levendige kleuren, waardoor elke ruimte speels en artistiek wordt. Portugese tegels zijn perfect om een vintage of mediterrane sfeer te creëren. Ze worden vaak gebruikt als accenten in keukens, badkamers en andere plekken waar wat kleur en karakter gewenst is. Deze tegels zijn met de hand gemaakt, dus elk stuk is uniek.. Een groot voordeel van Portugese tegels is dat ze veelzijdig zijn. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken en zowel op de vloer als aan de wand. Er zijn dus een heleboel opties beschikbaar als we het over tegels hebben. Welke kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *