Welke tuintafel past bij jou?

Ben jij op zoek naar een mooie tuintafel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Een keuze maken is altijd lastig. Daarom hebben we een top 5 van verschillende soorten tuintafels opgesteld om je te helpen een keuze te maken. In deze top 5 lichten we verschillende tuintafels uit zodat jij een goede en weloverwogen keuze kan nemen. Zo heb je jarenlang plezier van je tafel!

Robuust granieten tuintafel?

De Belcanto serie bestaat uit tuintafels met graniet. Dit kan een massief granieten tafelblad zijn, maar ook de poot kan van graniet gemaakt zijn. Graniet is een sterk en robuust natuurlijk gesteente. Een voordeel van dit type materiaal is dat het goed bestand is tegen de verschillende weertypes. Jouw tuintafel van graniet kan dus het gehele jaar buiten blijven staan. Een granieten tuintafel is vaak erg zwaar. Hierdoor kan deze niet gemakkelijk verplaatst worden. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet dagelijks tuintafels verplaatsen, maar toch is het iets om in gedachten te houden. Zorg dat je de granieten tuintafel ergens koopt waar ze de tafel bij je thuisbezorgen. Omdat graniet erg zwaar is wordt deze met een speciale kar op zijn plek gezet.

Natuurlijk materialen in jouw tuinmeubelen?

Wil je natuurlijke materialen terug laten komen in je tuinmeubelen? Dan is een teakhouten tuintafel een mooie uitkomst. Teakhouten tafelbladen zijn er in verschillende formaten en vormen. Zo kan het uit één geheel bestaan of uit verschillende planken. Een eigenschap van teakhout is dat het vergrijst door zon en regen. Een teakhouten tafel kan je behandelen met een olie of beits wanneer je de oorspronkelijk look wilt behouden. Je kan er ook voor kiezen om de natuur zijn gang te laten gaan op jouw tuintafel van teakhout.

Gezellig rond de tuintafel zitten?

Heb je een grote familie en wil je toch een knusse sfeer creëren? Dan is het gebruik van een ronde tuintafel de uitkomst. Door de ronde vorm zal er nooit iemand ‘alleen’ aan de tafel zitten, doordat je altijd iemand tegenover je hebt. Ronde tuintafels zijn er in verschillende afmetingen, voor terrassen groot en klein. Zo zijn er dining tuintafels beschikbaar met een diameter van 104 cm tot 180 cm. Gezellig samen dineren met je hele familie en alle vrienden doe je zeker aan een ronde tuintafel. 

Bekende merken

Ook in de tuinmeubelenindustrie zijn er bekende merken te vinden die gebruik maken van hoogwaardige materialen. Eén van die merken is 4 Seasons Outdoor, met tuinbanken, tuinstoelen en ook tuintafels. Een tuintafel van 4 Seasons Outdoor heb je in verschillende varianten: rond, rechthoekig, klein of groot. Ook qua materialen is er een ruime keuze uit: teakhout, keramiek, HPL of gepoedercoat aluminium. Het maakt niet uit wat voor soort stijl jij graag wilt in je tuin want met een tuintafel van 4 Seasons Outdoor zit je altijd goed.

Groot gezin?

Gezellig tafelen kan aan een ronde tafel maar natuurlijk ook aan een rechthoekige of een ovale tuintafel. Een ovale tuintafel is een mooie combinatie tussen een ronde en rechthoekige tuintafel. Je hebt de dezelfde lengte als een rechthoekige tafel, wat goed tot zijn recht komt op een smal terras, maar met de gezelligheid van een ronde tafel.

Welke vorm past bij jouw tuin?

Er zijn zoveel verschillende tuintafels. Hoe weet je nu welke vorm het best bij jouw tuin past? Kijk bij de keuze naar een tuintafel goed naar de vorm van jouw terras en de stijl van jouw tuin. Let ook op de hoeveelheid mensen waarmee je graag aan tafel zit. Deze blog geeft een mooi overzicht en helpt jou bij de keuze van een tuintafel, passend bij jouw wensen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *