Welke trampoline vorm is het beste?

Als je ooit voor een trampoline hebt gewinkeld, weet je dat er een enorm scala aan verschillende vormen beschikbaar is. Van traditionele ronde trampolines tot ovalen, rechthoeken en zelfs zeshoeken, het kan moeilijk zijn om te weten waar je voor moet gaan. Wat zijn de voordelen van een rechthoekige trampoline versus rond? Hoe maak je de keuze tussen ovaal en rond? De waarheid is dat elke trampolinevorm zijn voordelen heeft en welke u uiteindelijk koopt, moet gebaseerd zijn op uw behoeften. Welke vorm past het beste bij jou en je gezin? Lees hier meer.

Rechthoekige trampoline versus rond

Dit zijn de twee meest voorkomende trampolinevormen, dus u zult de voordelen van een rechthoek versus ronde trampoline willen begrijpen. Ronde trampolines worden thuis vaker gebruikt, terwijl je bij sportscholen meestal een rechthoekige trampoline vindt. Dit betekent echter niet dat u geen rechthoekige trampoline voor uw achtertuin kunt kopen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee vormen is dat een rechthoekige trampoline meer oppervlakte en een krachtigere stuiter geeft. Dit is ideaal als u oudere kinderen heeft of als iemand in uw familie een gymnastiek- trampoline springen wil. Echter, voor jongere kinderen kan de minder krachtige stuiterende werking van een ronde trampoline een hoger veiligheidsniveau bieden.

Een ander groot verschil tussen rechthoek en ronde trampolines is de prijs. Omdat ze minder ondersteuning nodig hebben, kunnen ronde trampolines lichtere frames gebruiken. Daarom zijn ze over het algemeen goedkoper dan hun rechthoekige tegenhangers. Dit betekent echter ook dat ze meestal een lagere bovengrens hebben. Daarom, als je een beperkt budget hebt en een iets lagere gewichtslimiet niet erg vindt, is een ronde trampoline misschien de ideale keuze.

Vierkante of rechthoekige trampoline

Als je geen ronde trampoline wilt, maak je misschien de keuze tussen een rechthoekige of vierkante trampoline. Over het algemeen is een vierkante trampoline ideaal voor jonge gezinnen, omdat het veerarrangement een steviger stuiterende werking geeft. Dit betekent dat uw kinderen kunnen genieten van de oppervlakte van een vierkante trampoline zonder het risico te hoog te stuiteren, wat gevaarlijk kan zijn. Vierkante trampolines zijn vanwege hun kleinere formaat vaak gemakkelijker in uw tuin te plaatsen.

Voor oudere en meer zelfverzekerde trampoline springers, of degenen die gymnastische trampoline willen oefenen, is een rechthoekige trampoline de ideale optie omdat deze een groter oppervlak en een hogere veerkracht biedt. Dit is ook het type trampoline dat je zult vinden in sportscholen die competitieve trampolinespringen geven.

Ovale versus rechthoekige trampoline

Een andere belangrijke beslissing die u misschien maakt, is de keuze tussen ovale of rechthoekige trampolines. Zoals we hierboven al zeiden, biedt de rechthoekige trampoline de hoogste veerkracht en is het de ideale optie als iemand in het gezin van gymnastiek trampolinespringen houdt.

 

Ovale trampolines overbruggen echter de kloof tussen een ronde en een rechthoekige trampoline. Het belangrijkste voordeel dat ze hebben ten opzichte van rechthoekige trampolines is dat je niet van nature naar het midden trekt. In plaats daarvan creëert de vorm aan elk uiteinde twee stuiterende zones. Daarom is het een veel veiligere vorm als uw trampoline waarschijnlijk door meer dan één persoon tegelijk wordt gebruikt.

Ovale versus ronde trampoline

Een ronde vs ovale trampoline kan een lastige beslissing zijn. Beiden hebben echter hun eigen voordelen. Ronde trampolines zijn meestal iets goedkoper en nemen iets minder ruimte in beslag in uw tuin. Ze zijn ideaal als je trampoline maar door één persoon tegelijk wordt gebruikt, omdat de vorm van de springmat ervoor zorgt dat je naar het midden en weg van de rand trekt.

Als u echter denkt dat uw trampoline meer dan één persoon nodig heeft, is een ovale trampoline wellicht de betere optie. Zoals we hierboven vermeldden, creëert deze vorm aan elk uiteinde twee springzones. Daarom stuiteren gebruikers minder snel op elkaar, wat letsel kan veroorzaken.

Beste vorm voor een trampoline

Zoals je kunt zien, heeft elke trampolinevorm factoren die ze zeer geschikte aankopen kunnen zijn. Het is echter waarschijnlijker dat bepaalde typen geschikt zijn voor bepaalde groepen gebruikers. Denk dus goed na welk type het beste bij jouw past met een trampoline kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *