Wat zijn betonpoeren precies?

Je zult het vaak genoeg horen, betonpoeren. Klinkt heel interessant, maar wat houdt dit nu precies in en wat kun je ermee? Ben je van plan om iets te gaan bouwen dan wil je dat het krachtig staat als een huis. Qua bouwconstructies kun je denken aan een carport, tuinhuis, veranda of een overkapping. Bij al deze soorten bouwconstructies is een goede fundering enorm belangrijk. Je moet er niet aan denken dat de constructies wegzakken. Om dit wegzakken te voorkomen is een goede fundering voor je bouwconstructie noodzakelijk. En dat maakt het verstandig om betonpoeren aan te schaffen.

Hoe krachtig betonpoeren zijn

Een betonpoer zorgt ervoor dat de kracht van de bouwconstructie op de grond verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat bouwconstructies welke op betonpoeren worden gebouwd niet kunnen wegzakken of omwaaien. De ene betonpoer is de andere niet en verschillen van elkaar. Afmetingen van een betonpoer zijn afhankelijk van het type staander van de bouwconstructie. Twijfel je welke betonpoer je moet kiezen laat je dan adviseren welke betonpoer het beste bij je bouwconstructie past. Het normale advies luidt om voor betonpoer te kiezen welke dezelfde dikte heeft als de houten paal welke erop komt te staan. Zo zorg je ervoor dat alles heel mooi op elkaar aansluit. Heb je dus een staander van 15 x 15, kies dan ook een betonpoer van 15 x 15. Betreft het een aluminium of metalen paal kies dan een betonpoer met schroefhulzen of vier draadeinden. Het is daarnaast belangrijk dat het hart op hart afstand van de vier punten hetzelfde is als de hart op hart afstand van de vier gaten in de paal. Het oog wil natuurlijk ook wat. Er blijft vaak een deel van de betonpoer zichtbaar en daarom kun je niet alleen kiezen voor het saaie betongrijs en zijn er ook andere luxe kleuren beschikbaar zoals antraciet. De meest populaire afmetingen van betonpoeren zijn 12 x 12, 15 x 15 en 20 x 20.

De eigenschappen van betonpoeren

Beton heeft als speciale eigenschappen dat het onslijtbaar, duurzaam en zwaar van gewicht is. Daarnaast is beton heel goed betaalbaar en daardoor zijn betonpoeren relatief goedkoop van prijs. Gebruik je betonpoeren als een fundering van een houten bouwconstructie dan hebben ze als bijkomend voordeel dat het het hout niet aantast door bijvoorbeeld vocht. Betonpoeren zorgen er dus voor dat de staanders van je bouwconstructie niet wegrotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *