Wat voor indeling zou jij kiezen voor jouw keuken?

Je kan beginnen met het ontwerpen van je droomkeuken door bepaalde kenmerken te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan bepaalde kleurenschema’s, materialen, details op de gootstenen en aanrechtbladen, maar het belangrijkste is wel dat je nadenkt over de lay-out van de keuken. Je wilt dat de indeling logisch is in je appartement of huis, maar ook dat het uitnodigend is en dat je familie en vrienden net zo van genieten als jij.

Hieronder een aantal indelingen die mogelijk bij jou kunnen passen.

Kombuiskeuken, iets voor jou?

Om eerlijk te zijn, deze benadering van keukenontwerp is de afgelopen jaren uit de mode geraakt, omdat de strikte vorm en het gesloten gevoel niet past bij open wonen. Kombuiskeukens in het juiste huis hebben echter tal van voordelen. Ten eerste kunnen ze in een kleine ruimte een dubbelwandige benadering bieden van opslag en voorzieningen. Alles wat een thuiskok nodig heeft is aan beide kanten beschikbaar, maar het is nog steeds een geweldige manier om ruimte te besparen in de keuken met minimale bewegingsruimte. Ten tweede kan de lange loopbrug tussen de twee werkruimtes de ruimte aan weerszijden openen, waardoor een constante verkeersstroom tussen de achtertuin en de eetkamer plus een gemeenschappelijk gevoel ontstaat.

Een eilandkeuken is waar ik van droom

Eilandkeukens zijn ongelooflijk populair, omdat ze niet alleen een hele reeks nieuwe ontwerpopties bieden voor nieuwbouw en renovatie, ze kunnen de hierboven genoemde lay-out verbeteren. Een eiland kan grote diepte en kansen geven aan een L-vormige keuken en een nieuwe bestemming aan een kombuiskeuken, zolang beide ruimtes maar breed genoeg zijn om ze te herbergen. Galeien zijn meestal smal, maar in een grotere kamer biedt een eiland een tussenstop in het midden waar gezinnen kunnen zitten. In andere keukens, zoals de grote U-vormige keukens, kunnen eilanden een geweldig brandpunt zijn in het midden van een grote, dominante keuken. Sommige keukens die weinig ruimte hebben, kunnen ze gebruiken voor de bereiding, terwijl andere een alternatieve eethoek krijgen.

Zo zie je maar hoe verschillend lay-outs kunnen zijn. Al heb je er een uitgekozen, je kan nog zoveel kanten op dat je toch weer een unieke en exclusieve keukens krijgt. Je kan altijd even op zoek gaan naar exclusieve keukens in Brabant, Gelderland of welke provincie je ook zit. Het is makkelijker om dan even te kijken bij jou in de buurt, want dat scheelt dan toch weer tijd etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *