Wat te doen en niet te doen #hoogslaperleven

Naarmate meer en meer mensen over de hele wereld de overstap maken naar kleinere huizen, wordt een type meubel dat ooit was gereserveerd voor kinderkamers, geadopteerd door volwassen kleine ruimtebewoners die erop gebrand zijn de vierkante meters die ze hebben te maximaliseren: de hoogslaper. En terwijl hoogslapers ruimte besparen, kunnen ze soms hun gezond verstand opofferen (of op zijn minst de balans en botten bedreigen). Overweeg deze lijst met hoogslapers en niet om zelf te beslissen of dit de juiste ruimte maximaliserende richting voor jouw huis is.

DOEN: behandel de ruimte in jouw loft als een echte slaapkamer

Eén van de sleutels tot succesvolle integratie van hoogslapers is wanneer het gebied direct rond de hoogslaper wordt behandeld als een “echte” slaapkamer. Wat ik bedoel is, voeg wat kunst toe aan de muur. Als er ruimte is, voeg dan een plank toe om als nachtkantjes te fungeren. Laat het aanvoelen als een klein, gezellig hoekje.

DOEN: Maximaliseer de ruimte onder het hoogslaper

En als je de moeite gaat nemen om een hoogslaper te kiezen, zorg er dan voor dat je een plan hebt voor wat je onder het bed gaat doen. Sommige mensen kiezen voor veel opbergruimte, terwijl anderen meer echte leefruimte willen.

DOEN: Overweeg een aangepast bed te maken

Hoewel er tal van opties zijn om een hoogslaper te kopen, kan je er beter een op maat laten maken. Alleen jij kunt bepalen of dat de juiste cursus is – en huurders, misschien wil je toestemming vragen, voordat je uitgebreide ingebouwde voorzieningen maakt.

NIET DOEN: Maak je te veel zorgen over uitvallen

Vaak wordt er gevraagd of je snel uit een hoogslaper valt. Hoewel er soms close calls zijn, valt de grote meerderheid er niet uit. De kans is groot dat je het prima doet en dat je er nooit uit zal vallen.

NIET DOEN: Plaat sjouw hoogslaper naast een plafondventilator

Of te dicht bij het plafond etc. Nadat je hebt vastgesteld dat je een hoogslaper wilt, moet je erachter komen of jouw huis een hoogslaper aankan. Je hebt voldoende plafondhoogte nodig, zodat de ruimte eronder bruikbaar is, maar je bent niet zo dicht bij het plafond dat je claustrofobisch aanvoelt. En je moet ervoor zorgen dat je ruimte hebt voor een ladder of trap (plus de ruimte om omhoog, op en om hen heen te manoeuvreren). En misschien wil je kritisch kijken naar alle mogelijke gevaarlijke elementen die je zou kunnen hebben stoot per ongeluk een lichaamsdeel tegen jouw hoge zitstok.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *