Wat te doen bij een verstopte afvoer

Is uw afvoer verstopt? Wat vervelend! Dit komt altijd op een ongelegen moment. U zult zien dat dit voorval plaatsvindt wanneer u thuiskomt van een lange dag werken en uw hoofd hier totaal niet naar staat. Toch zult u met een oplossing moet komen om ervoor te zorgen dat het probleem niet groter wordt dan het al is. In dit blog vertellen wij u meer over de handelingen die uit kunt voeren en wie u kunt inschakelen om uw probleem te verhelpen. 

Oplossing voor kalk en zeepresten

Kalk, zeep en vetresten zijn zoals u weet de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer. U kunt met regelmaat een flinke scheut anti-kalk door uw gootsteen spoelen, maar dit kost veel geld en is niet altijd de beste oplossing. Wanneer u uw afvoer wilt ontstoppen kunt u dit beter doen met een kopje soda, azijn en een flinke emmer kokend water. Spoel het gehele mengsel door de afvoer en spoel na met nog een aantal liter kokend water. De zeep. Kalk en vetresten zijn nu opgelost. 

Verstopte afvoer voorkomen 

Voorkomen is beter dan genezen, maar wat moet u doen om een verstopte afvoer te voorkomen? We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet. We hopen u hiermee op weg te helpen en een verstopte afvoer te kunnen voorkomen.

  • Reinig uw afvoer elke maand eenmaal met soda en kokend water 
  • Vermijd olie, frituurvet en andere vetresten
  • Gooi vrouwen hygiëne niet in de afvoer
  • Gebruik zo min mogelijk chemische middelen om uw  afvoer te reinigen
  • Spoel nooit verf of medicatie door uw afvoer

Zelf ontstoppen of een bedrijf inschakelen?

Gaat u zelf uw afvoer ontstoppen of laat u het zware werk doen door een afvoer ontstoppingsbedrijf? Als de verstopping niet te groot is kunt met de bovenstaande tips best een poging wagen zelf uw afvoer te ontstoppen. Echter is het te allen tijde aan te raden uw probleem op te laten lossen door een riooldienst. Ze weten precies hoe ze binnen een korte tijd uw afvoer kunnen herstellen zonder schade te maken aan de rest van uw riool of afvoer. Wanneer u tijdig het bedrijf benaderd kunnen ze het probleem snel verhelpen en voorkomt u hoge oplopende kosten. 

We hopen met de bovenstaande tips u voldoende te hebben geïnformeerd over de mogelijkheden, gevaren en oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *