Wat moet je niet doen of verwachten van een schaduwdoek

  1. Verwacht NIET dat het 100% waterdicht is

Het beste schaduwdoek zal nooit volledig waterdicht zijn. Het probleem is ademend vermogen. Een schaduwdoek is geen paraplu. Het belangrijkste doel is om de hitte van de zon te blokkeren, niet de regen. Een volledig waterdicht materiaal betekent dat het niet poreus is, dus het houdt er warmte onder als het zonnig is. Dit verslaat eerder het doel van een schaduw, dat wil zeggen om koel te blijven. Sommige materialen kunnen echter worden gebruikt om waterabsorptie te minimaliseren, zodat water alleen lekt als het hard en lang regent, maar minstens 10% poreus om de lucht en de warmte naar buiten te laten stromen. Als een schaduwdoek waterdicht gegarandeerd de regen buiten houdt of beweert 100% waterdicht te zijn, pas dan op.

  1. Gebruik het NIET in de buurt van open vuur

Hoewel de meeste schaduwdoeken brandvertragend zijn, is het nog steeds geen goed idee om uw barbecue eronder te plaatsen, anders zou u een groter vreugdevuur kunnen hebben dan u had verwacht. Bovendien zal het de giftige dampen meer concentreren dan je zou willen.

  1. GEEN onder rek

U moet uw stof voldoende trekken om de rimpels te verminderen, anders zal het schaduwdoek niet stabiel zijn, vooral bij harde wind. De meeste schaduwdoeken zijn bestand tegen maar liefst 85 km per uur.

  1. Niet overstrekken

U wilt dat uw schaduwdoek geen rimpels heeft, maar u wilt er niet meer dan 100 pond spanning op zetten. Rek het met de hand net ver genoeg uit om het mooi strak te maken, maar niet te strak. U kunt de spanning altijd iets meer verhogen door de spanschroef iets in te drukken als deze tekenen van verzakking vertoont. Helaas werkt dat alleen voor schaduwdoeken.

  1. Gebruik GEEN chloor of andere sterke chemicaliën om uw schaduwdoek schoon te maken

Uw schaduwdoek wordt behandeld met synthetische materialen die afbreken onder sterke chemicaliën. Een mild, chloorvrij wasmiddel is alles wat u gebruikt om het schoon te maken.

  1. Doe het niet in de wasmachine

De beste manier om het schaduwdoek schoon te maken is door het naar beneden te halen en met de hand schoon te maken. Als je je lui voelt en in de verleiding komt om snel je schaduwdoek te onderhouden door het door de wasmachine te doen, verzet je dan.

  1. GEEN geweven canvas krijgen

Het is op zichzelf veel te zwaar en verergert het door het absorberen van water. Blijf bij lichtgewicht en sterk polyethyleen of vergelijkbare materialen. Ze zijn meestal ook goedkoper en zijn er in vele kleuren.

  1. Gebruik GEEN schaduwdoeken met enkel stiksel

Ze zijn snel te ontrafelen, net als schaduwdoeken met naden in het midden. Kies zoveel mogelijk schaduwdoeken gemaakt van hele stof.

  1. Laat het NIET achter in de sneeuw.

Schaduwdoeken verdragen de sneeuw niet, dus als u in een gebied woont waar in de winter regelmatig sneeuw valt, neem dan ontslag om het voor het seizoen neer te halen. Als je in een gebied woont dat altijd sneeuwt, is een schaduwdoek waarschijnlijk niet de beste optie.

  1. Berg uw schaduw NIET nat op.

Tenzij je plannen hebt om een ​​kolonie van schimmel en meeldauw te kweken om de planeet over te nemen, zorg ervoor dat je je schaduwdoek schoonmaakt en grondig droogt voordat je het opbergt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *