Waarom zijn kunststof kozijnen zo populair?

Het antwoord is vrij simpel. Kunststof kozijnen lijken namelijk ontzettend op hout, maar je hoeft ze nooit meer te schilderen. Hiernaast trekken ze zich niks aan van weersinvloeden, waardoor ze niet gaan kieren of rotten. Als resultaat gaan ze wel 50 jaar mee! Bovendien is dit materiaal zeer budgetvriendelijk en isoleert het goed. Tegenwoordig kun je kiezen uit wel 150 kleuren en verschillende structuren waardoor dit materiaal voor iedereen interessant is.

Budgetvriendelijk

Als we zeggen, budgetvriendelijk, vraag jij je vast af: “maar wat is budgetvriendelijk voor jullie?” Laten we beginnen met vermelden dat kunststof kozijnen bijna geen onderhoud vereisen. Je hoeft ze niet te schilderen en het schoonmaken is snel gepiept met een vochtige doek. Hiernaast hebben deze kozijnen een goede isolerende werking waardoor je bespaart op je energierekening. Allemaal positief dus!

Kosten kunststof kozijnen

Deze feiten zijn allemaal leuk en aardig. Maar wat kosten kunststof kozijnen nou eigenlijk? Ze zijn in de meeste gevallen goedkoper dan aluminium en houten kozijnen. Dat is positief! Voor de rest zijn de prijzen afhankelijk van wat je precies zoekt. Een smalle deur is goedkoper dan een brede deur. Een draai- of kiepraam is duurder dan een vast raam. Welk isolatieglas kies je? HR++, triple glas of veiligheidsglas. Kies je voor een warme, historische of klassieke uitstraling? Het heeft allemaal effect op de kosten. Maar geen paniek! Je kan gemakkelijk een offerte opvragen bij bijvoorbeeld Bermon Raamwerk. Door middel van een offerte kunnen al je wensen opgenomen worden in het voorstel en weet je precies waar je aan toe bent. Ben je een doe-het-zelf type? Dan kun je de kozijnen ook zelf monteren en de benodigde materialen mee laten leveren. Zo worden de kosten ook weer wat lager!

Ik denk dat het wel duidelijk is waarom wij – en onze portemonnees – zo’n fans zijn van kunststof kozijnen! En jij bent nu ook vast fan, toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *