Waar moet je nu op letten bij het inrichten van je huis?

Bij de inrichting van je huis is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Namelijk ontvang je vaak visite? Zo ja, heb je dan voldoende ruimte? Hierbij kun je het beste uitgaan van het gemiddelde aan mensen dat je doorgaans ontvangt. Momenteel is dat natuurlijk gering gezien de Covid situatie, maar de tijden zullen ook weer anders worden.

Een wijnrek of wijnkoeler

Indien je een wijnrek of een wijnkoeler wilt, of wellicht hebt is het ook goed erover na te denken waar je die plaatst. Is er in de keuken plek voor de wijnkoeler? Of heb je daar juist geen plek voor en wil je liever een wijnrek? Houd dan wel rekening met een aantal zaken. Overigens een wijntipje van de sluier, kijk eens naar het mooie assortiment van het Italiaanse Pasqua.

Pas op met UV-licht en temperatuurschommelingen

Zorg ervoor dat je wijnrek niet in direct zonlicht plaatst. Hierdoor versnelt het verouderingsproces van de wijn. Daarnaast is het belangrijk dat de wijn een constante temperatuur heeft. Bij schommelingen van temperatuur krimpt het volume van de wijn en zet deze weer uit. Als dit vaak gebeurt kan de kurkafsluiting kapot gaan en kan er zuurstof in de fles komen en dit zal zorgen dat de wijn sneller oxideert.

Zet witte wijn of rosé tijdig koud

Het beste moment om wijn koud te zetten is ongeveer 24 uur voor de tijd dat je het gaat gebruiken. Let er dan wel op dat je flessen met kurksluiting liggend in de koelkast plaatst, aangezien de kurk anders uitdroogt. Het kan dan namelijk gebeuren dat bij het openen de kurk hierdoor afbrokkelt. Bij flessen met schroefdop kun je die wel gewoon staand (bijvoorbeeld in de koelkast deur) plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *