Waar je op moet letten bij de aankoop van een huis Dongen

Op de zoektocht naar het perfecte huis komt veel plezier maar ook veel stress kijken. De huizenmarkt is concurrerend en je komt al vaak advertenties tegen met huis te koop Dongen. Je begint met een hele lijst aan eisen maar komt er al snel achter dat je vaak concessies moet doen. In deze blog neem ik je mee aan de punten waar je extra aandacht moet besteden bij het aankopen van een huis. Na het lezen van deze blog ben jij volledig in staat om je droomhuis te kopen!

 

Bezichtigingen

Je bent het gevoel waarschijnlijk al wel eens tegengekomen in je zoektocht, je loopt een huis binnen en je denkt ja dit is het, dit is mijn droomhuis! Echter bij de eerste bezichtiging zie je vaak dingen over het hoofd. Voordat je overgaat tot de aankoop is het aan te raden om minimaal 2-4 bezichtigingen te doen. Je kunt hiernaast ook een familielid of een vriend meenemen die met een blanco vel en een kritische blik mee kan kijken.

Eisen

Vaak begint je zoektocht met een lange lijst met eisen, echter zal je uiteindelijk hierin toch concessies moeten doen. Kies een huis waar je je goed bij voelt, het huis waar je verliefd op werd en je een toekomst in ziet. Vergelijk hierbij kritisch het huis met je huidige eisen, mochten deze niet overkomen dan kun je altijd bij de makelaar aangeven dat je naar ongeveer hetzelfde huis op zoek bent met aanvullende eisen. Uiteindelijk zal je hierbij waarschijnlijk een aantal eisen moeten laten varen.

 

Onderhandelen

Het belangrijkste deel van je aankoop is de onderhandeling, hier hangt je gehele financiële toekomst namelijk vanaf, een huis is immers waarschijnlijk de grootste aankoop in je leven. De huidige huizenmarkt is erg concurrerend en daarom worden huizen vaak boven de vraagprijs verkocht. Het loont hierbij om gebruik te maken van Kadaster om hier onderzoek naar te doen. Zorg dat je bij de onderhandeling hebt uitgezocht wat je maximale hypotheek is, voor welke bedragen de huizen in de omgeving zijn verkocht en hoe de huizenmarkt ervoor staat. Op deze manier zorg je ervoor dat je de beste prijs voor je droomhuis betaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *