Voordelen aan meer glas in huis

Glas heeft een isolerende werking

Vroeger had ja eigenlijk alleen enkel glas en dat isoleerde nauwelijks, maar tegenwoordig heb je dubbel glas en zelfs HR++ glas. De isolatiewaarde bij HR++ glas is vijf keer zo groot als bij enkel glas en zorgt er dus voor dat de huizen nu veel beter geïsoleerd zijn. Zeker met de opwarming van de aarde en de hoge energieprijzen heeft dit grote voordelen. Je huis is namelijk makkelijker warm/koel te houden en de energiekosten liggen daardoor dus ook een stuk lager.

Meer glas betekent meer licht

In principe isoleren muren natuurlijk beter dan glas, maar een groot nadeel daaraan is dat je door een muur niet naar buiten kan kijken en het laat ook geen licht door. Huizen met veel grote ramen laten veel meer daglicht binnen en lijken veel lichter dan huizen waar weinig natuurlijk licht binnen komt. Het is bewezen dat mensen zich prettiger voelen in een lichte ruimte dan in een donkere ruimte, daarom is het dus verstandig om veel ramen te nemen. Daarbij is het een groot voordeel dat je glas op maat kan laten maken, dus het maakt niet uit hoe groot je raam moet zijn.

Dubbel glas helpt tegen geluidsoverlast

In drukke steden of bij huizen die langs een grote weg liggen kan een hoop geluidsoverlast plaats vinden en dat kan heel storend zijn. Gelukkig heeft dubbel glas niet alleen een isolerende werking, maar helpt het ook tegen geluidsoverlast. Hoe dikker het glas, hoe minder geluid het doorlaat. Gelaagd dubbelglas laat wel 13 dB minder door dan normaal dubbelglas.

Glazen deuren maken de ruimte groter

Maar glas hoeft niet alleen in de vorm van ramen voordelen te hebben, ook binnen in huis kan het de ruimte veel goeds doen. Natuurlijk licht kom uiteraard alleen van buiten naar binnen en bereikt dus niet perse alle ruimtes. Bij gebruik van glazen deuren of glazen schuifwanden reikt het daglicht veel verder in huis en kan je er in de hal bijvoorbeeld ook voordeel van hebben. Dankzij de toename aan licht zal je huis lichter en groter lijken, wat ook erg fijn is.

Glas kan dus echt wonderen doen voor de lichtinval in je huis en heeft ook grote voordelen met isolatie en tegen geluidsoverlast. Ook is het fijn dat het helpt met de verduurzaming van je huis en met de huidige energieprijzen is dubbel glas ook geen overbodige luxe. Meer dan genoeg redenen dus om zo veel mogelijk glas te gebruiken in jouw huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *