Vochtproblemen in huis bestrijden

Vocht in huis is een probleem waar veel mensen mee te kampen hebben. Het probleem van het vocht is dat het de ideale plaats wordt voor schimmels om zich te ontwikkelen. En dat is ontzettend vervelend omdat het er niet uit ziet en het maakt ook nog eens je muren kapot. Het is dus belangrijk om het achterliggende probleem aan te pakken. Vochtproblemen in huis kan je op de volgende manieren bestrijden: 

Betere ventilatie 

Vochtproblemen komen het meeste voor op plekken waar veel vocht komt. De badkamer is zo’n ruimte. Door het douchen zal er veel damp de badkamer in komen en er kunnen zelfs hele spetters water op de muur komen. Als de badkamer niet goed is geventileerd zal al het vocht wat in de lucht zit op de muren blijven zitten waar het schimmels kan kweken. Het is daarom belangrijk om jezelf af te vragen of de ventilatie goed is voordat er schimmel ontstaat. Want als er schimmel ontstaat, dan weet je het antwoord al. Een goed ventilatiesysteem aanbrengen werkt uitstekend, maar de muren van de badkamer droogmaken met trekker en een handdoek helpt ook al veel.  

Hardnekkige schimmel 

Als er een muur is waar hardnekkig schimmel op ontwikkelt en veel acties lijken geen effect te hebben. Dan is het goed om met zwaarder geschut te komen en die schimmel voor eens en altijd uit huis te bannen. Laat Murprotec een muurinjectie doen. Hiermee spuiten ze een waterafstotende vloeistof in uw muur. Met een horizontale aangebrachte lijn zal al het optrekkende vocht uit de kelder worden tegengehouden. Door een verticale injectie wordt de muur beschermd tegen doorlopend vocht van andere muren. Na een droogtijd van een jaar is de muur helemaal uitbehandeld en kan Murprotec garanderen dat de muur 30 jaar lang geen last zal hebben van schimmel. Een veel betere oplossing dus dan schimmelverf waarbij de het een jaarlijks terugkerend probleem is.  

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *