Vaatwasser schoonmaken

Wanneer je de vaatwasser leegmaakt en restjes van gisteravond op je bord ziet liggen, weet je dat het tijd is om de vaatwasser schoon te maken! Je gebruikt de vaatwasser bijna dagelijks en het is natuurlijk belangrijk dat deze goed werkt en fris ruikt. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De vaatwasser reinigt niet goed

Als vaatwassers niet goed schoongemaakt worden, dan komt er een moment dat deze vervangen moeten worden. Voordat u echter gelijk een nieuwe Miele of Siemens gaat kopen, kunt u enkele eenvoudige, goedkope schoonmaaktrucs gebruiken. Wie weet werkt het misschien en kunt u de vaatwasser weer een aantal jaar gebruiken. Dit bespaart u veel geld!

Azijn

Leeg de vaatwasser inclusief het filter. Maak het filter schoon met een sopje en een afwasborstel. Haal ook de vernevelaars eruit en doe hiermee hetzelfde. Installeer het filter en de sproeiarmen opnieuw. Maak ook het rubber van de vaatwasser schoon.

Giet een kopje schoonmaakazijn in een lege vaatwasser en zet de automaat op de hoogste temperatuur aan. Azijn verwijdert aangekoekt vuil en onaangename geurtjes. Het is ook een ontkalker, maar als het goed is heb je dat niet nodig als je altijd het zout aanvult.

Doe azijn niet te vaak in de vaatwasser, dit kan rubber en plastic aantasten.

Bakpoeder

Je kunt ook bakpoeder gebruiken in plaats van azijn bij het schoonmaken van de vaatwasser. Doe het bakpoeder in de zeepschaal, die meestal een vaatwastablet bevat. Zet de vaatwasser vervolgens op de hoogste temperatuur aan. Net als bij azijn kan te veel bakpoeder ook zorgen voor problemen. Doe het dus niet te vaak. Je kunt ook de speciale vaatwasmiddelen gebruiken die je in de supermarkt koopt. Deze zijn alleen wel vaak duur.

Vaatwasser verstopt

De vaatwasser kan verstopt raken door slecht onderhoud en voedselresten. Dus maak eerst de borden schoon voordat je ze in de vaatwasser doet en verwijder de stukjes saus met keukenpapier. Hoewel je waarschijnlijk hebt gelezen dat je je bord niet moet spoelen voordat je het in de vaatwasser doet, raden we je aan het toch te doen. Op deze manier heb je minder kans op verstopping en is er niet veel extra moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *