Tutorials op Youtube

Van schattige katten filmpjes tot een uitleg over je auto, het staat allemaal op Youtube. Zo maken mensen ook filmpjes over specifieke dingen om jou uitleg te geven over hoe iets in zijn werk gaat. Deze video’s worden ook wel tutorials genoemd. Het zijn als het ware kleine cursussen die jou dus in stappen laten zien hoe iets moet. Meestal worden er ook spullen gepromoot zoals bijvoorbeeld make up of wordt er aan het begin van het filmpje aangegeven welke spullen je nodig gaat hebben. Misschien moet je wel Urban Nails kopen voordat je aan een bepaalde nagel tutorial kunt beginnen.

Zelf een tutorial beginnen

Tutorials kunnen door iedereen kunnen worden gemaakt, zolang je weet hoe iets moet en het natuurlijk kan uitleggen of laten zien. Mensen die enthousiast zijn over make up maken daar meestal een tutorial over. Anderen houden van creatief bezig zijn en willen wellicht laten zien hoe je een leuk fotoboek kunt maken. Echter komt er nog wel meer bij kijken. Een tutorial die goed in elkaar is gezet, waaraan gewerkt is en er een muziekje onder staat krijgt veel meer kijkers dan een saaie, eentonig uitleg over een specifiek onderwerp. Dus een beetje ervaring met video’s bewerken is wel zo handig.

De invloed van die tutorials

Meestal worden tutorials gemaakt om bepaalde artikelen te promoten aan de kijkers. De spullen die de youtubers dan gebruiken staan dan met een linkje in de beschrijving van het filmpje zodat de kijkers gelijk het artikel kunnen vinden. Zo hoef je niet helemaal op internet te gaan zoeken waar diegene het nou precies heeft gekocht. Het is niet alleen handig om gelijk toegang te krijgen tot de website maar het artikel wordt ook nog eens gebruikt tijdens het filmpje. Je weet dus gelijk wat de voor en nadelen zijn. Nadat je een nagellak tutorial hebt gekeken en het resultaat je beviel kun je gelijk via een link Urban Nails kopen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *