Tips voor het kiezen van een nieuwe tafel

Een tafel speelt een belangrijke rol in iedere woning. Je kunt het populaire meubel in de meest uiteenlopende ruimtes en voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken. Een tafel creëert niet alleen een visueel accent in jouw interieur, maar is ook een functioneel meubelstuk. Vanwege de vele eisen die aan de tafel worden gesteld, kun je deze tegenwoordig in bijna elke denkbare maat en vorm krijgen, evenals in een verscheidenheid aan individuele ontwerpen. 

Meubelwinkels als debameubelen.be hebben een uitgebreid en veelzijdige aanbod van verschillende tafels. Er zijn decoratieve bijzettafels, koffie tafels en statafels, maar de meeste mensen kopen een tafel voor in de keuken of voor in de woonkamer. Waar je op moet letten, lees je hieronder. 

Tafel voor de keuken 

Wanneer het hele gezin of de hele vriendenkring samenkomt in de eetkamer en je de meest exclusieve lekkernijen serveert, biedt een ruime eettafel de passende sfeer en een prima setting voor een geslaagd diner. Voor een tafel in de keuken heb je de keuze uit een grote verscheidenheid aan lengtes en uitvoeringen, die soms wel ruimte bieden aan wel twaalf personen. 

Tip: Sommige eetkamertafels hebben een tafelblad met een extra uittrekfunctie zodat de grootte kan worden aangepast aan jouw behoeften. Met elegante lopers of moderne placemats kun je de tafel in de keuken keer op keer naar eigen wens vormgeven en decoreren naargelang de gelegenheid. 

Tafel voor de woonkamer 

Het bankstel inclusief tafel vormt het hart van jouw woonkamer. Natuurlijk is vooral het design van je meubel belangrijk, maar het moet ook functioneel zijn. Tv-magazines en andere kleine spullen moeten kunnen worden opgeborgen en natuurlijk moet het tafelblad groot genoeg zijn om alle drankjes en lekkere hapjes op te zetten, ook als er gasten op bezoek zijn. 

Tip: Voor mensen die graag wat extra stijl willen in hun woonkamer, zijn er series bestaande uit visueel op elkaar afgestemde tv-meubels, boekenplanken en salontafel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *