Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Ga jij binnenkort op jezelf wonen of misschien samenwonen met de liefde van je leven? Je staat dan vast op het punt om een relatief klein appartement in te richten. Ondanks dit superleuk is om te doen, kan je vast wel wat tips gebruiken. Lees hieronder enkele tips voor het inrichten van een kleine woonkamer.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een kleine woonkamer vraagt net even wat meer pas- en meetwerk, maar met een goede voorbereiding kom je al heel erg ver. Misschien krijg je veel spullen van je ouders, oom en tantes, vrienden of vriendinnen die allemaal nog wat over hebben. Toch is het aan te raden om niet te veel spullen in je nieuwe woonkamer te zetten. Doordat de woonkamer relatief klein is, kan het al snel rommelig worden. En rommel zorgt voor onrust….

 

Denk groot

Je denkt misschien dat kleine meubels beter passen in een kleiner ruimte, maar niet is minder waar. Met bijvoorbeeld één grote loungebank of een mooie fauteuil oogt je woonkamer veel ruimer dan allemaal kleine meubels.

Kleur

Wanneer je een kleine ruimte hebt, is het aan te raden om lichte kleuren te gebruiken. Schilder je wanden (gebroken) wit en kies voor een lichte vloer. Dit zorgt voor rust. Wil je net iets meer glamour? Kies dan voor gouden handvaten, klinken of glanzende accessoires. Houd over het algemeen één kleurenpallet aan en speel met accessoires. Maar let op! Less is more.

Licht

Ook de lichtinval is ook heel erg belangrijk in een kleine woonkamer. Des te meer licht, deze te groter de kamer. Kies bijvoorbeeld voor lichte houten ramenbekleding. Dit natuurlijke materiaal is super trendy en erg stijlvol. Overdag komt hier er genoeg licht binnen en s’avonds kan je het verduisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *