Tips voor een groter ogende toiletruimte

Wil jij de toiletruimte op de schop nemen, omdat deze toch wel erg klein aanvoelt? Maar heb je hier niet de extra vierkante meters voor? Jammer! Toch kun je het toilet wel groter doen lijken, zonder dat je alles hoeft te verbouwen. In dit artikel geven we je een aantal tips en tricks voor een ruimer ogend toilet.

Laat de vloer zo veel mogelijk leeg

In kleine ruimte komen de spullen al gauw op de vloer te staan. Toch komt dit de ruimte niet altijd ten goede. Door de spullen zo veel mogelijk in de hoogte te plaatsen, krijgt de ruimte meer ‘lucht’ en ziet deze er groter uit. Kies daarom bij voorkeur voor ‘zwevende’ items. Een zwevend toilet en een hangende fontein zijn dan een goede keuze. Je kunt zelfs kiezen voor een zwevende toiletborstel. Wil je graag een badmeubel plaatsen om toiletaccessoires in op te bergen. Plaats deze dan bij voorkeur aan de wand in plaats van op de grond. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. 

Minder tierlantijntjes

Een zeepje hier, een kaarsje daar en het liefst nog een kalender op de muur… We hangen onze toilet graag vol met allerlei kleine spulletjes om de ruimte wat meer ‘sjeu’ te geven. Te veel tierelantijntjes maken de ruimte echter drukker en daardoor voelt het al gauw kleiner aan. Mocht je de ruimte toch wat stijlvoller willen maken, zorg er dan voor dat de benodigde accessoires de show stelen. Zo hoef je niet voor een standaard wastafelkraan te kiezen, maar kun je ook een gouden of zwarte wastafelkraan kopen. Je kunt zelfs een stijlvolle rosé-gouden toiletborstel aanschaffen. Met gekleurde kranen en accessoires maak je een ruimte in één klap een stuk chiquer. Kijk eens bij sanitairspecialist Mastello voor meer gekleurde items. Je kunt hier onder meer voor een ruim assortiment aan gekleurde wastafelkranen terecht. 

 

Kies bijpassende accessoires

Wil je toch wel wat accessoires toevoegen om de ruimte wat gezelliger te maken? Kies dan bij voorkeur voor bijpassende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde vorm, dezelfde lijn of dezelfde kleur. Kies bijvoorbeeld de handdoekjes en de toiletmat in dezelfde kleur. Laat de kleur van het zeeppompje weer overeenkomen met de kleur van de kranen of toiletborstel. 

Verf de voegen

Wist je dat de tegels ook in grote mate bepalen of de ruimte groot of klein lijkt? Mocht je nu de hele toiletruimte opnieuw willen betegelen met grotere tegels, dan is er nog een ander trucje die je kunt toepassen. Je kunt de voegen namelijk dezelfde kleur geven als de tegel. Hierdoor lijken de tegels optisch groter. Handig!

 

Welke tips kun jij wel gebruiken voor het groter doen ogen van de toiletruimte? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *