Tips bij het kopen van een kattenluik met chip

Een kattenluik met chip hoor je steeds vaker voorbijkomen. Mensen vinden het erg handig omdat ze zo buurkatten buiten de deur kunnen houden. Ben jij op zoek naar een kattenluik met chip maar weet je niet zo goed welke? Lees dan snel verder want in deze tekst leg ik je uit welke merken, waaronder Petsafe en Catmate, goed beoordeeld worden en hoe je het luikje vervolgens moet monteren.

Beste kattenluik met chip

Wanneer je een kattenluik koopt moet je ervoor zorgen dat je niet de allergoedkoopste koopt. Deze voldoen vaak niet aan de Europese richtlijnen. Maar wat is dan wel een goed kattenluik met chip? Twee merken die kattenluiken goed verkopen zijn Petsafe en Sureflap. Beide ontvangen goede beoordelingen van gebruikers. Sureflap is wel iets duurder dan het kattenluik van Petsafe, dit scheelt slechts € 15. Beide merken zijn te koop voor minder dan
€ 70. Andere merken van kattenluiken die in Nederland veel verkocht worden zijn de Catmate Kattendeur en de Ferplast Swing Microchip. Maar deze merken zijn een stuk duurder dan de bovengenoemde twee merken. Deze zijn namelijk rond de € 95 en € 110. Deze modellen bieden wel erg goede kwaliteit.

Het luik op de juiste manier bevestigen

Het kattenluik met chip moet natuurlijk wel goed bevestigd worden in de deur of muur. Meestal wordt het luik in het midden van de deur gemonteerd. Maar in een muur of een glazendeur kan ook. Bij glazendeuren moet je er wel opletten dat je het juiste kattenluikje koopt die hier geschikt voor is. Het luik moet 10 tot 15 cm van de vloer geplaatst worden. Op deze manier kan er tijdens een flinke regenbui geen regen naar binnenstromen. Daarnaast is dit de ideale hoogte voor je kat om binnen te komen. Vaak is er een sjabloon meegeleverd, die kun je gebruiken om de plaats te markeren. Als eerst moet je het gat boren waar je het kattenluik wilt bevestigen, hierna zaag je het gat. Doe dit met de deur gesloten. Vervolgens kun je het luikje plaatsen, de schroefgaten in de hoeken aftekenen en de schroeven erin boren. Ten slotte moet je de binnenzijde monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *