Stijlvolle raamdecoratie: plisségordijnen en duo rolgordijnen

In de wereld van raamdecoratie zijn er veel verschillende soorten. Niet alleen het functionele aspect van raamdecoratie is belangrijk, maar ook het decoratieve aspect; de naam zegt het al. Niet alle raamdecoratie scoren even hoog op het decoratieve aspect. Dus als je het wel heel belangrijk vindt dat raamdecoratie ook stijlvol is, dan kan je het beste gaan voor plisségordijnen of duo rolgordijnen. In deze blog wordt verder uitgelegd wat de soorten raamdecoratie inhouden en waarom ze het beste scoren op het decoratieve aspect. 

Plissé gordijnen 

Als je weet dat plissé, “gevouwen” betekend in het Frans, weet je meteen waar deze gordijnen hun naam vandaan hebben. Plisségordijnen zijn namelijk gordijnen gemaakt van gevouwen en gegolfde stof. Het assortiment van deze gordijnen is ongelooflijk divers. Je kan kiezen uit verschillende stoffen, bedieningselementen en speciale harnassen. Hierdoor is er altijd een gordijn dat perfect aansluit op jouw smaak en interieur. Plisségordijnen zijn vooral bekend van het zogenaamde “top-down, bottom-up” -systeem. Het gordijn kan van onder naar boven verschoven worden. Het voordeel hiervan is dat je het gordijn in het midden kunt plaatsen. Hierdoor kan je de privacy maximaliseren zonder natuurlijk licht te verliezen. Dit is ideaal voor een woonkamer waarin je wel licht nodig hebt om te kunnen werken, maar je niet wil dat er constant mensen naar binnen kijken.  

Duo rolgordijnen 

Duo rolgordijnen zijn qua raamdecoratie een van de meest stijlvolle soorten, omdat de lichtinval van de dubbele stoffen panelen zorgt voor een mooi schaduweffect in huis. Het grote functionele voordeel van duo rolgordijnen ten opzichte van standaard rolgordijnen is dat je kunt spelen met het uitzicht en licht dankzij de dubbele stoffen panelen. In een handomdraai bepaal je of je een lichte of donkere kamer wilt en of je meer of minder privacy nodig hebt. Dit is erg handig, maar het geeft ook een prachtig uitzicht zowel van binnen als van buiten! Dit maakt duo rolgordijnen tot een goede keus op functioneel en decoratief aspect van raamdecoratie.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *