Stijg in niveau met modelbouw

Iedereen kent modelbouw en waarschijnlijk hebben veel van jullie het wel een keer gedaan. Bij modelbouw is het net zoals bij alle andere hobby’s of sporten: hoe beter je erin wordt, hoe leuker het is. In deze blog zal verteld worden hoe je kan opklimmen in de niveaus van modelbouw  

Vaardigheidsniveaus 

Modelsets kunnen op vaardigheidsniveau worden ingedeeld. De hobbyist begint op niveau 1 met een paar kleine projecten. Maar naarmate je ervaring op zal doen, zal de in staat zijn om je vaardigheden te verbeteren en grotere modellen te bouwen. De vaardigheidsniveaus zijn: Vaardigheidsniveau 1, met interactieve elementen die geen lijm of verf vereisen. Vaardigheidsniveau 2, vereist lijm en sets van vaardigheidsniveau 3 bevatten fijnere en meer gedetailleerde onderdelen. Kits voor de gevorderde vaardigheidsniveaus 4 en 5 bevatten componenten met zeer kleine onderdelen. Bij vaardigheidsniveau 5 zal je met uiterste precieze met bijvoorbeeld een pincet de meest minuscule onderdelen aan elkaar moeten lijmen.  

Oefening baart kunst 

Bij Modelo Mondo heb je keuze uit 50.000 verschillende miniaturen. Op de allerlaagste niveaus, maar ook op de hoogste. Bij deze webshop kan je dus een aantal bouwpakketten bestellen om te beginnenNa verloop van tijd zal je merken dat je een vastere hand gaat krijgen en dat je heel snel en gestructureerd bouwwerken in elkaar kan zetten. Dan kan je wat modellen kopen van hogere levels zodat je al je vaardigheden blijft verbeteren. Als je op het hoogste niveau bent aangekomen kan je terugkijken op alle modellen die je hebt gebouwd en dan zie je hoeveel je bent verbeterd. Dit maakt de hobby van modelbouw zo leuk.  

Maak carrière 

Modellen maken is niet alleen een hobby. Als je op het hoogste niveau zit en je wil verder kan je er je werk van maken. Hierin kan je meer stappen zetten en jezelf nog meer uitdagen. De complexiteit van het samenstellen van afbeeldingen van echte objecten is voor meerdere mensen een beroep geworden. Er zijn bijvoorbeeld mensen die modellen bouwen om historische gebeurtenissen te herdenken. Het bouwen van modellen op basis van gebeurtenissen uit het verleden als basis voor het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen is van grote commerciële waarde. Als je hart hier is, kun je geweldig werk leveren door modellen te bouwen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *