Spanje: een droombestemming voor een nieuwbouw woning

Spanje is een prachtig land met een heerlijk klimaat, pittoreske dorpen en steden en een rijke cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een populair land is om een tweede huis te kopen. Als je erover denkt om een nieuwbouw woningen aan de Costa Blanca, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van een nieuwbouw woning in Spanje is dat je precies weet wat je koopt. Je weet hoe de woning eruitziet, wat de afmetingen zijn en wat de kwaliteit van de bouw is. Bovendien is een nieuwbouwwoning vaak goed geïsoleerd en energiezuinig, waardoor je maandelijkse kosten lager zullen zijn.

Nadelen

Een nadeel van een nieuwbouwwoning is dat het vaak wat duurder is dan een bestaande woning. Bovendien kan het zijn dat je niet meteen in je nieuwe woning kunt wonen, omdat de bouw nog niet afgerond is. Dit kan een probleem zijn als je snel wilt verhuizen, daarentegen staat natuurlijk wel dat je kunt rekenen op een volledig nieuwe woning die vaak aan alle gemakken is voorzien.

Belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden

Als je een nieuwbouw woning wilt kopen in Spanje, moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Zo moet je ervoor zorgen dat je een goede makelaar inschakelt die bekend is met de Spaanse wet- en regelgeving. Het kopen van een woning in Spanje werkt namelijk iets anders dan je waarschijnlijk in Nederland gewend bent.

Ook is het belangrijk dat je goed weet wat je budget is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Tot slot moet je ook rekening houden met de financiering van de woning (maximale hypotheek van 70%) en de kosten koper die bij aan de aanschaf van een woning komen kijken. Verder zal je dus ook alle belangrijke documenten zorgvuldig moeten laten controleren door een advocaat, zodat je weet dat hier geen zaken mis kunnen gaan.

Samenvattend is het dus verstandig om een Nederlandssprekende makelaar in dienst te nemen. Hierdoor weet je zeker dat jouw zoektocht naar een geschikte woning in Spanje zorgeloos zal verlopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *