Schuifdeur of taatsdeur?

Als je een sparing of deuropening hebt thuis en je wilt een deur, dan heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om er een kozijn met binnendeur in te plaatsen. Wil je een unieke deur, dan kun je ook kiezen uit een taatsdeur of schuifdeur. Een stalen taatsdeur of schuifdeur met glas is namelijk een échte blikvanger voor je interieur. Ik vertel je hier meer over taatsdeuren en schuifdeuren.

Wanneer kiezen voor een schuifdeur?

Een schuifdeur schuif je als het ware langs de muur heen. Handig aan een schuifdeur is dat hij niet hoeft te draaien, waardoor je ruimte voor en achter de deur bespaart. Dit is handig voor smallere kamers. Je zet de schuifdeur ook gemakkelijk open, zonder ruimte te verliezen. Dit is fijn wanneer je de deur graag voor langere tijd open wilt houden. Bij een schuifdeur moet je wel opletten dat je náást de deur ruimte overhoudt, zodat de deur open kan.

De stalen schuifdeur met glas

Als je graag maximale lichtinval en ruimtelijkheid wilt, dan is een stalen schuifdeur met glas misschien wel wat voor jou. Met een schuifdeur van staal en glas betrek je namelijk 2 aaneensluitende ruimtes bij elkaar, laat je licht door en kun je er tóch voor kiezen om je even af te sluiten, door de deur dicht te doen. Een stalen schuifdeur past in ieder interieur: of je nu van industrieel of landelijk houdt.

Wanneer kiezen voor een taatsdeur?

De taatsdeur is een strakke deur, die heel handig is gebruik is. Je kunt ‘m namelijk aan 2 kanten openen én aan beide kanten op 90 graden openzetten. Het is dus wel handig als je aan beide kanten van de deur ruimte over hebt. De strakke uitstraling en het gebruiksgemak heeft de taatsdeur te danken aan de scharnieren, die niet aan de zijkant, maar aan de boven- en onderkant weggewerkt zijn. Een taatsdeur valt zachtjes achter je dicht en gaat door middel van een duwtje open.

Een stalen taatsdeur

Een taatsdeur van staal springt écht uit je interieur. Een stalen taatsdeur met glas laat bijvoorbeeld veel licht door, wat je kamer ruimtelijker maakt, ondanks dat je meerdere ruimtes afzondert van elkaar. De stalen taatsdeur past in ieder interieur en kun je helemaal aanpassen naar je eigen wensen wat betreft glasindeling, glastype, én kleur profiel.

Dus welke deur moet ik kiezen?

Of je een taatsdeur of schuifdeur moet nemen, ligt aan je situatie thuis en aan wat je belangrijk vindt in een deur. Heb je naast je deur veel ruimte en voor en achter je deur minder? Dan is een schuifdeur wel wat voor jou. Vind je het fijn als je deur naar 2 kanten open gaat en als hij automatisch achter je dichtvalt? Dan is de taatsdeur misschien wel wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *