Schootkussen als hulpje in huis

Zit je ook altijd te stuntelen als je even een boodschappenlijstje wilt schrijven?
Geen goede ondergrond om even – zittend op de bank – je blaadje op te leggen?

Krijg je ook altijd kramp in je armen omdat je bij het haken je spullen te krampachtig tegen je aan houdt?

Ben jij ook zo onhandig dat je altijd morst als je eens een keer met het bord op schoot naar een leuk televisieprogramma of je favoriete Netflix serie zit te kijken?

Deze en andere dagelijkse ongemakken kunnen worden opgelost als je een schootkussen gebruikt.

Wat is dat, een schootkussen?

Een schootkussen kun je omschrijven als een schoottafel met aan de onderkant een kussen.
Deze constructie maakt het tot een handig tafeltje dat je gemakkelijk op schoot kunt zetten. Doordat het kussen gevuld is met kleine zachte balletjes vormt het zich naar je bovenbenen. Hiermee wordt het geheel stabiel en kun je op het werkblad allerlei dingen leggen.

Waarom zou je een schootkussen aanschaffen?

Omdat een schootkussen de problemen, omschreven in de eerste alinea van dit artikel, gemakkelijk oplost.
Maar naast het gebruik van een schootkussen als ondergrond bij het schrijven, eten of handwerken, heeft het schootkussen nog veel meer toepassingsmogelijkheden.
Gebruik het als ondergrond bij het werken met de tablet of laptop op schoot. Werken en leren worden opeens veel aangenamer als je in je favoriete stoel zit of op de bank.
Neem een of meerdere schootkussens mee op reis. Als je kinderen hebt dan zullen deze het tafeltje met zachte ondergrond erg waarderen als ze achterin de auto willen kleuren of een spelletje doen. Daar wordt je waarschijnlijk zelf ook blij van, want jengelende kinderen op de achterbank is de schrik van elke ouder!
Ook op de camping – als je voor de tent of caravan zit – heeft een schootkussen bijzonder veel nut. Het biedt een gemakkelijke ondergrond voor allerlei activiteiten als je in je campingstoel zit, variërend van het doen van een (kaart-)spelletje of het voorbereiden van het avondeten. Maar ook als je een tijdschrift leest of een kruiswoordpuzzel maakt kun je er gemakkelijk een schootkussen onder leggen.

De toepassingsmogelijkheden zijn enorm.

Waar koop je een schootkussen?

Een van de grootste collecties schootkussens vind je bij Kadogalerie. Online kun je kiezen uit ruim 100 modellen. Ook in de winkel in Haarlem zijn schootkussens te vinden. De moeite waard om eens online te kijken en meer informatie te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *