Ruimte groter laten lijken door de juiste vloer te kiezen!

Ruimte groter laten lijken door de juiste vloer te kiezen!

De meesten van ons hebben ten minste één kamer in huis waarvan we wilden dat hij er groter uitzag. Wellicht heb je al meerdere decoratietrucs geprobeerd om de ruimte groter te laten lijken. Denk aan de muren een lichte kleur schilderen en de lampen op de juiste manier plaatsen. Toch is het kiezen van de juiste vloer de beste manier om de kamer groter laten lijken. Wij vertellen je hoe!

Gebruik grotere tegels

Als je een kamer ruimer wilt laten aanvoelen, dien je altijd de grootst mogelijke tegels of breedst mogelijke planken te gebruiken. Wees dus niet bang om van de standaard vierkante tegels af te wijken en te gaan voor een vloertegel 120×120. Wil je het effect nog verder versterken? Zorg er dan voor dat de voeg tussen de tegels tot een minimum beperkt wordt.

Gebruik een consistente stijl

Door in alle aangrenzende kamers dezelfde vloer te leggen, creëer je de illusie dat de ruimte meer vierkante meters heeft dan in werkelijkheid. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een keramische vloer. Je kunt deze namelijk ook gebruiken bij het betegelen van een badkamer of keukenvloer. Een keramische tegel is ongevoelig voor water en vlekken, een noodzaak in de badkamer. Verder zijn ze moeilijk te breken, fijn als er een pan valt in de keuken. En over de stijl hoeven we niet eens te discussiëren. Een keramische vloer maakt alles mogelijk, van een hout- tot marmerlook, niets is te veel gevraagd!

Kies donkerdere kleurtinten

Veel mensen geloven dat lichte kleuren een kamer groter doen lijken. Hoewel dit zeker waar is voor de muren, is dit een vrij veel voorkomende misvatting als het om vloeren gaat. Een donkere vloer in combinatie met de juiste muurkleur geeft de kamer een meer uitgestrekte uitstraling. Hiernaast zorgen diepe kleuren op vloeren ervoor dat een lichtgekleurd plafond hoger lijkt. Doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *