Rioolbedrijf in Rotterdam

Rioolproblemen bij studenten in Rotterdam 

Ondanks dat voor Nederlandse begrippen Rotterdam een relatief ‘nieuwe’ stad is komen ook hier nog steeds veel rioolproblemen voor. Je zou verwachten dat bij bouw en verbouw hier focus op wordt gelegd, maar niets is minder waar, ook in de grote stad Rotterdam doen zich steeds meer rioolproblemen voor. Dit komt mede doordat in de laatste jaren Rotterdam is uitgegroeid tot een échte studentenstad waar veel mensen op een kleine ruimte wonen. 

Problemen in studentenhuizen

We krijgen steeds meer berichten vanuit studentenhuizen, huisbazen die klagen over studenten die alles maar door het toilet spoelen.  Doordat het studentenleven de laatste jaren zo is gegroeid in Rotterdam is dit een toenemend probleem. Het meest voorkomende probleem dat wij tegenkomen is toch het verstopte doucheputje. Een meiden studentenhuis die hun haren niet verwijderen na het douchen en hierdoor het putje laten verstoppen. 

Voorkomen is beter dan ontstoppen

Steeds vaker horen wij als ontstoppingsbedrijf dat huisbazen maatregelen nemen tegen het gedrag van de bewoners als het gaat om het doorspoelen van spullen. We zien steeds meer briefjes hangen en er worden geregeld nieuwsbrieven verstuurd waar nadrukkelijk wordt gevraagd niet je rotzooi door te spoelen. Als Ontstoppingsbedrijf in Rotterdam rukken wij dagelijks uit naar deze studentenhuizen, soms weleens meermalig per week naar hetzelfde huis. Wij dringen dan ook aan niets door de gootsteen te stoppen en de douche netjes achter te laten. 

Hoe voorkom je verstopping? 

Alle mogelijke problemen zijn erg vervelend en wil je het liefste voorkomen. Is dit wel mogelijk? Zeker! Er zijn altijd situaties denkbaar waarin overmacht een rol speelt. Maar uit ervaring weten wij te beloven dat de meeste problemen eenvoudig te voorkomen zijn. Om dit soort problemen te voorkomen die je op een goede manier met je riool om te gaan. Maar hoe doe je dit? Uiteraard is het aller belangrijkste dat je nooit materialen in het riool dumpt die hier niet thuis horen, zoals plastic, luiers, etensresten of babydoekjes. Wanneer je goed oplet op wat je precies door het riool spoelt, voorkom je de meeste problemen. 

Wat te doen bij verstopping? 

Je kunt zelf proberen het riool te reinigen, vaak leidt dit tot een hoop rotzooi, een nare geur en een beschadigt riool. Hierom kun je het beter aan de professionals overlaten, ze beschikken over de benodigde materialen en kunnen binnen een mum van tijd je probleem verhelpen. Zoek tijdig contact met een riool ontstoppingsbedrijf in Rotterdam voor het te laat is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *