Problemen met slapen? Verander je slaapkamer!

Slapen is een erg belangrijk onderdeel van jouw leven, we brengen namelijk ongeveer een derde van ons leven door in bed. Veel Nederlanders hebben echter problemen met slapend. Een onrustige slaapkamer kan een oorzaak hier van zijn. Heb jij last van slaapproblemen? Bekijk deze tips en verbeter het probleem!

Houd het klein

Een baby leg je in knus wiegje en de kamers van kinderen zijn ook vaak aan de kleine kant. Volwassen hebben echter ook behoefte aan beschutting. Zorg er dan ook voor dat je de slaapkamer niet te groot maakt, anders ga je de kamer voor meerdere dingen gebruikt, bijvoorbeeld strijken, televisiekijken of werken. Met al die activiteiten en afleidingen heb je steeds het idee dat je nog iets moet doen en val je gewoonweg moeilijker in slaap.

Zachte kleuren helpen

We doen steeds meer onderzoeken en verzamelen steeds meer data. Hieruit blijkt onder andere dat kleur veel invloed heeft over hoe jij je voelt. Kalme tinten en zachte kleuren bevorderen je slaapkwaliteit. Je kan een bed kopen in een neutrale kleur, dit is vaak verstandig want een bed is vaak een aankoop voor de lange termijn.

Je kan met het beddengoed kleur aanbrengen in de slaapkamer. Verzadigde kleuren zoals okergeel of koraalrood zijn ideaal voor een slaapkamer en zorgen voor een hogere slaapkwaliteit. Je komt door deze tinten tot rust en dit helpt veel. Ook een nachtkast of een subtiel gekleurde frame van een boxspring zijn ideaal om een rustige sfeer aan te brengen.

Kleine veranderingen helpen ook

Een slaapkamer is heel persoonlijk en het is belangrijk dat het ook echt jouw plekje is. Het klinkt misschien logisch, maar je slaapt beter op een plek waar je je vertrouwd voelt. Dit is zeker belangrijk als je net verhuist ben en je plekje nog moet vinden. Zorg er ook voor dat de kamer koel en donker is als je gaat slapen. Verduisterende raamdecoratie en helpen hier bij en doe je verwarming ’s nachts uit.

Het kussen is de matras voor je hoofd. Zorg er dan ook voor dat je een goed kussen hebt waar jij lekker mee kan slapen. Zorg er ook voor dat je niet te hoog ligt. Je ruggengraat hoort recht te liggen als je op je zij ligt. Anders slaap je slechter of ben je wel erg stijf in de ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *