Plisségordijn voor je lichtstraat

Heb je een lichtstraat? Of is dit een project dat nog op je wensenlijstje staat? Goede keuze! Dankzij een lichtstraat komt er namelijk flink wat extra licht binnen. Daar word je niet alleen blij van, maar het doet de ruimte ook groter ogen. Alleen maar voordelen zou je denken. Helaas heeft een lichtstraat ook een nadeel: Warmte. ‘s Zomers kan het glas namelijk flink opwarmen. Hierdoor kan de ruimte flink heet worden. Zeker wanneer de lichtstraat op het zuiden staat is dit het geval. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: Een plisségordijn voor je lichtstraat! In dit artikel vertellen we je er alles over!

Wat is een lichtstraat plissé?

Een plisségordijn bestaat uit symmetrisch gevouwen stof waar koorden doorheen lopen. Je hebt het plisségordijn vast wel eens voor ‘gewone’ ramen zien hangen. Maar wist je dat dit type raambekleding ook geschikt is voor lichtstraten? Hiervoor is wel een kleine aanpassing nodig: Extra spandraden. Vanwege de zwaartekracht zal een standaard plisségordijn namelijk doorhangen. De extra spandraden in het midden voorkomen dat dit gebeurt.

Enkele of dubbele plissé?

Ben je geïnteresseerd in een lichtstraat plisségordijn? Dan heb je de keuze uit een enkele of dubbele variant. Staat jouw lichtstraat op het zuiden? En wordt het dus extra snel warm? Kies dan zeker voor een duo plisségordijn. Dit type raambekleding heeft namelijk een hoge isolatiewaarde. Deze eigenschap dankt het duo plisségordijn aan de stilstaande lucht tussen de dubbele laag stof. Deze luchtlaag werkt zowel warmte- als koudewerend. Een standaard plisségordijn kent dit voordeel niet. Heb je een lichtstraat in je slaapkamer? Ook dan is het duo plisségordijn de beste keuze. Een enkel plisségordijn verduistert namelijk niet optimaal. Dit komt doordat er licht kan schijnen door de gaatjes waar de koorden doorheen lopen. Kies je voor een duo plisségordijn? Dan heb je bovendien een ruimere kleurkeuze. Een reden om juist wél voor een enkel plisségordijn te kiezen is de prijs. Deze is namelijk iets goedkoper dan de dubbele variant. Tot slot speelt persoonlijke smaak natuurlijk een grote rol. Misschien vind je de standaard plissé gewoonweg mooier dan een duo plisségordijn.

Elektrisch of handmatig?

Zowel het standaard lichtstraat plisségordijn als de dubbele variant zijn verkrijgbaar met elektrische bediening. Dit is absoluut aan te raden! Je lichtstraat bevindt zich namelijk vaak op een hoogte waar je niet makkelijk bij kan. Wanneer je voor elektrische bediening kiest vormt dit geen probleem. Uiteraard zit hier wel een meerprijs aan verbonden. Ben je aan een budget gebonden? Dan is handmatige bediening ook een optie. Bestel er in dat geval een bedieningsstang bij. Hierbij heb je de keuze tussen 100, 150 en 200 centimeter. De juiste lengte is afhankelijk van de hoogte van je lichtstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *