Planten kopen voor je kantoor aan huis? Natuurlijk!

Voorheen was vanuit huis werken vooral voorbehouden aan zzp’ers en mensen die een goede reden hadden om te werken op afstand. Dankzij de coronacrisis en -maatregelen is dat beeld nu aardig veranderd. Meer mensen werken vanuit huis. Niet alleen nu, maar ook de komende tijd, vooral omdat verschillende bedrijven dit aanmoedigen. Enerzijds vanwege de goede resultaten, anderzijds om problemen in de toekomst te vermijden indien mogelijk.

Ben jij van plan om aan het werk te gaan vanuit huis, dan is het verstandig om nu alvast na te denken over de mogelijkheden om een goed thuiskantoor op te zetten.

Een thuiskantoor opzetten, makkelijk wanneer je weet waar je op moet letten

Het kan veel werk lijken om een thuiskantoor op te zetten. Toch valt het vaak erg mee, zeker wanneer je weet waar je op moet letten. Rustige muren zijn een goed uitgangspunt. Ook is het verstandig om het kantoor op een rustige plek op te zetten, waar niet heel de dag mensen langskomen (partner, kinderen, wellicht zelfs buren voor de ramen langs). Je wilt rustig kunnen werken immers. Daarom worden de meeste thuiskantoren op de bovenverdieping opgezet, of zelfs een zolderkamer, omdat het daar rustig is.

Investeer altijd in een goed bureau, een groot scherm en een goede bureaustoel. Ga je vanuit huis werken in overleg met je baas? Vraag dan eens of er budget is. De werkgever kan de kosten namelijk aftrekken. Werk je voor jezelf? Bewaar de bonnetjes dan zodat je de btw terugkrijgt.

Nog een tip: maak het thuiskantoor ook gezellig. Een foto van de familie aan de muur, planten bestellen bij plantengrow.nl voor wat groen op kantoor, een leuk beeldje op het bureau. Hoewel het een kantoor is, ben je namelijk ook gewoon zelf aan het werk. Personaliseren is dan helemaal niet verkeerd en kan ervoor zorgen dat je net in een wat betere stemming bent wanneer je weer aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *