Musthaves voor een thuiskantoor

Het advies luidt voorlopig; blijf zo veel mogelijk thuis. Dat betekent ook dat we thuis werken. De een vind dit heerlijk, terwijl de ander het kantoor erg mist. Een voordeel aan thuis werken is, dat je zelf je werkomgeving kan inrichten naar wens. Ga jij binnenkort een kantoor aan huis inrichten? Hieronder vind je een aantal tips voor benodigdheden die niet mogen ontbreken.

Thuiswerken zal speelt een grote rol in de toekomst. Daarom is een investering in een thuis kantoor helemaal geen gek idee. Wanneer een thuis kantoor van alle gemakken voorzien is, wordt het thuiswerken een stuk makkelijker. Er zijn een aantal basisprincipes waar je rekening mee moet houden.

Bureaustoel en bureau

Een goede bureaustoel is essentieel. Veel werknemers ervaren rug, schouders en nekklachten tijdens het werken. Om dit te voorkomen is een juiste zithouding erg belangrijk. Zorg ervoor dat je stoel zo hoog staat ingesteld dat je benen een hoek van 90 graden maken en beide voeten op de grond kunnen. Daarnaast moeten je armen ook een hoek van 90 graden kunnen maken wanneer ze rusten op het bureau. De hoogte van een bureau is daarom ook erg belangrijk. De juiste hoogte is ongeveer 74 tot 76 centimeter. Zorg ervoor dat je laptop of computer op ooghoogte staat zodat je geen last krijgt van je nek.

Opbergruimte

Het is ook erg belangrijk dat je kantoor rust uitstraalt. Zorg daarom voor genoeg kastruimte om mappen in op te bergen en te ordenen. Dit geeft overzicht en gemakkelijke toegang tot de items die je nodig hebt

Benodigde apparatuur

Naast je computer is een goede printer een apparaat wat altijd van pas komt op kantoor. Het beste is een printer waar je ook mee kan kopiëren en scannen. Zorg ervoor dat je altijd genoeg inkt cartridges op voorraad hebt. Daarnaast is kopieerpapier en printpapier ook onmisbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *