Moet ik mijn kind een hoogslaper geven?

Moet ik mijn kind een hoogslaper geven?

Bedden voor kinderen zijn er in vele soorten. Zo heb je de keuze uit een normaal kinderbed, maar ook uit een stapelbed of hoogslaper. Een simpel kinderbed is voor vele ouders een vertrouwde keuze, kinderen slapen laag bij de grond en het is makkelijker om te verschonen en de kleintjes in te stoppen. Toch is een simpel kinderbed niet waar de meeste kinderen op zitten te wachten. Een hoogslaper is een goed voorbeeld van wat ze wel willen. Ze slapen hiermee hoger en vinden het leuk om via het trapje omhoog te gaan. Alleen om je kinderen al een glimlach te bezorgen zou je een hoogslapermoeten aanschaffen, maar we hebben nog een paar redenen waarom je moet kiezen voor een hoogslaper.

Hoogslaper met bureau en kast

Een hoogslaper is in de meeste gevallen voorzien van een bureau en/ of kast. Een hoogslaper heeft namelijk een hoog bed waardoor eronder veel ruimte vrijkomt. Zeker in het geval van een kleine kamer is een hoogslaper erg populair. Een bed, een kast en een bureau los plaatsen kan er al snel voor zorgen dat de kamer helemaal vol staat. Er is daardoor bijna geen ruimte meer om te spelen en oogt ook vaak rommelig. Een hoogslaper moet je dus als eerste al aanschaffen omdat kinderen er dol op zijn, maar nu ook omdat op deze manier de kamer innovatief kan worden ingedeeld.

Kinderen houden zichzelf bezig

Kinderen zijn dol op een hoogslaper, ze nodigen vriendjes en vriendinnetjes graag uit om hier samen met ze te spelen. Ook als er geen andere kinderen bij zijn kunnen ze zich hier zelf prima vermaken, Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hoogslaper zonder bureau aan te schaffen waardoor je onder het bed voldoende speelruimte hebt. Zo zijn er ook halfhoogslapers met speelgoedgordijnen, deze zijn onder de kinderen net zo populair.  

Een hoogslaper is zowel voor jou als ouder, maar vooral je kinderen de moeite waard om aan te schaffen. Bang dat ze eraf vallen hoef je niet te zijn, de hoogslapers van tegenwoordig beschikken allemaal over een veilige val rand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *