Met deze drie tips vind jij je privacy terug!

Privacy is één van de belangrijkste eigenschappen van een huis. Heb je geen privacy, dan zul je je in veel dingen beperkt voelen. Je wil natuurlijk volledige vrijheid hebben om te doen wat je wil, maar als je geen privacy ervaart, zal dit lastig gaan. In deze blog geven we je drie tips die jou helpen om een gevoel van privacy (terug) te vinden in je huis. Lees snel verder!

Deel je kamer op de juiste manier in

Het klinkt misschien raar, maar de indeling van jouw kamer heeft een grote invloed op de privacy die jij ervaart. Als jij jezelf midden in de inkijk zet van buitenaf, zal iedereen die langs komt lopen je kunnen zien. Als jij ervoor kiest om je bank juist uit het zicht te zetten, zul je veel meer vrijheid ervaren. Voor de juiste indeling qua privacy hoef jij helemaal geen drastische veranderingen aan te brengen: het verschuiven van enkele meubels heeft vaak al het gewenste effect.

Zorg voor een goede isolatie

Als je aan het verlies van privacy denkt, denk je misschien gelijk aan de inkijk die je van buitenaf ervaart. Toch zijn er ook andere bronnen die jouw privacy kunnen beïnvloeden, namelijk het geluid. Als jij je buren goed kan horen, betekent dit dat zij jou ook goed zullen kunnen horen. Dit gaat ten koste van je privacy, aangezien je hierdoor de vrijheid om het geluid te maken dat je wilt, verliest. Door je huis goed te isoleren, zul je dit probleem tegen gaan. Een goede isolatie brengt overigens ook nog vele andere voordelen met zich mee, bijvoorbeeld het warmtebehoud van je huis. 

Bedek het zicht

Als je veel inkijk ervaart van mensen die langs je huis heen komen, is het slim om dit zicht te bedekken. Dit kun je op verschillende manieren doen: je kunt een boom in je voortuin plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een duo rolgordijn van Raamdecoratie.com te installeren. Hiermee behoud jij namelijk nog wel het lichtinval en creëer je een fijne sfeer in je woonruimte. Raamdecoratie.com maakt de duo rolgordijnen op maat: jij hoeft je dus geen zorgen te maken over of het duo rolgordijn wel op jouw ramen past. Geïnteresseerd? Neem snel een kijkje op hun website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *