Manieren om je trappen veilig te maken

Trappen kunnen voor iedereen een gevaar vormen, maar ze zijn vooral gevaarlijk voor ouderen, kinderen en huisdieren. Het veilig maken van je trap is echter eenvoudig en goed mogelijk. Trappen moeten voor iedereen comfortabel en veilig zijn. Ze moeten veilig zijn voor kinderen, ouderen, mensen met een handicap en mensen met mobiliteitsproblemen. Veel trappen zijn niet ontworpen om aan de behoeften van deze groepen mensen te voldoen. Het meest voorkomende probleem is wanneer de leuningen niet helemaal naar boven of om hoeken gaan. Dit maakt het moeilijk voor iedereen die zich aan een leuning moet vasthouden tijdens het traplopen. Ook is het belangrijk dat je trap door professionals wordt gemaakt en van hoogwaardige materialen is zoals die van veijertrappen.nl.

Zorg voor verlichting en stroefheid

Het toevoegen van meer verlichting aan je steektrap op maat is een eenvoudige manier om het veiliger te maken voor mensen die er gebruik van maken. Overweeg om extra verlichting aan het plafond, rond de voet van de trap of zelfs onder de leuningen te plaatsen. LED-verlichtingsstrips zijn goedkoop en eenvoudig te installeren. Of je trappen nu zijn voorzien van vloerbedekking of niet, geef ze grip met rubberen beschermingsmatten. Deze zijn verkrijgbaar in een reeks kleuren en ontwerpen en verminderen de kans op uitglijden aanzienlijk. Ze zijn ook zeer betaalbaar.

Installeer ijzeren trapleuningen

Elke trap moet een leuning hebben. Dit is het belangrijkste dat je kunt doen om de veiligheid van je trap te verbeteren. Overweeg een handgemaakte smeedijzeren balustrade bij het kiezen van je trapleuning. Deze kunnen worden vervaardigd in een aantal kleuren en stijlen die passen bij elk decoratie-thema of persoonlijke voorkeur. Ze verhogen niet alleen de veiligheid, maar geven ook een gevoel van kwaliteit en flair aan je huis. Zorg er gewoon voor dat ze veilig zijn bevestigd.

Maak gebruik van contrasterende kleuren

Het kan voor senioren met visuele problemen moeilijk zijn om te bepalen waar de ene trede eindigt en de volgende begint. Overweeg om de traptreden in contrasterende kleuren te schilderen om ze te helpen. Wissel af tussen donker en licht om de treden te laten opvallen. Overweeg om samen te werken met een ontwerper om kleuren te selecteren die visueel aantrekkelijk zijn. Trappen moeten ook vrij zijn van rommel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *