Maak plaats in je huis voor de lente!

We weten allemaal dat als we deze wintermaanden achter ons hebben, het voorjaar haar intrede weer zal doen in huis en tuin! Deze wat donkere weken kun je je soms wat lusteloos en moe voelen. Moeite om ‘s ochtends je bed uit te komen en in het donker je ontbijt te moeten voorbereiden en wellicht in het donker met de auto of het OV naar je werk te gaan… Maar hoe het ook zij, de weken gaan sneller voorbij als je jezelf een doel stelt. Of nog beter: stel een doel voor jezelf en de rest van je gezin!

Wees niet bang om weg te gooien

Vasthouden aan onze spullen van vroeger is iets wat we allemaal doen! Jeugdsentiment, de eerste liefdesbrief, de eerste melktandjes van je kinderen of een mooi fotoboek. En toch is het goed om al die spullen af en toe eens door je handen te laten gaan om te kijken of je er echt ooit nog iets mee gaat doen. Stel je voor dat je gaat verhuizen naar een kleinere plek en besluit als je bijvoorbeeld 10 dozen met spullen hebt staan, dat je er 8 wilt overhouden. Het punt is namelijk dat het niet alleen meer ruimte geeft in je huis, maar ook in je hoofd. Wonen in een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd. 

Iedereen een eigen taak

Betrek je partner en/of kind(eren) bij dit proces zodat je samen ook besluit wat je bewaart en wat je kunt weggooien. Spelen je kinderen echt nog met het speelgoed van 3 jaar geleden, of zijn ze er eigenlijk te oud voor geworden? Geef het speelgoed weg aan andere, kleinere, kinderen of bewaar het voor een rommelmarkt. Om je kinderen, en jezelf, te helpen met opruimen, kun je mooie kartonnen dozen aanschaffen waar je kleine spulletjes in kwijt kunt. Een mooie pot voor de kleurpotloden en viltstiften, een grote doos voor lego.

Geniet van je mooie spullen

Als het opgeruimd is in huis, vallen de mooie spullen die je hebt meer op. Een opgeruimde tafel met 1 prachtige vaas erop of een lege keukentafel met een mooi kookboek. Dat werkt bijvoorbeeld ook voor sieraden. Berg je sieraden op in dozen en bestel bij een sieraden groothandel een paar mooie displays waar je je mooiste sieraden op hangt. Zo vind je bij Betaalbarekralen.nl een heel assortiment aan displays waar je oorbellen, kettingen en armbanden netjes op kwijt kunt zodat je er elke dag van kunt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *