Maak je oudere huis modern met deze tips!

Heb je een traditioneel huis maar hou je van modern? Geen probleem! Er zijn tal van mogelijkheden om die moderne huisvibe in een ouder huis te creëren.

Verwissel je schakelaars en deurklinken

Een van de gemakkelijkste manieren om een ouder huis te herkennen, ongeacht hoeveel renovaties er zijn gedaan, is vergeelde, gebarsten of anderszins gedateerde lichtschakelaar- en stopcontactafdekkingen. Dit is een eenvoudige, goedkope oplossing en het heeft een enorme impact in een ouder huis. Hiernaast doe je er ook goed aan de ouderwetse deurklinken te vervangen. Een deurklink zwart zal gelijk een moderne uitstraling geven!

Vervang tapijt

Hoewel tapijt nog steeds een goede keuze is voor vloerbedekking, moet het, als het gedateerd is, in de badkamer ligt of kamerbreed tapijt is waarschijnlijk verdwijnen. Voor een moderne look, ga voor een laminaat of houtlook vloer!

Schilderen

Nieuwe verf is een instant facelift. Door vlekken, deuken en krassen in je muren te bedekken, zorg je ervoor dat jouw huis er fris uitziet en aanvoelt. Je kunt er ook donkere of gedateerde kleuren mee bedekken met een licht, monochroom palet dat je huis nieuw leven in blaast. Combineer lichte, nauwelijks aanwezige kleuren met natuurlijke houtaccenten voor de ultieme moderne stijl.

Open lay-out

In de afgelopen decennia is de manier waarop we onze huizen gebruiken veranderd. Lang geleden is het verlangen naar formele, gescheiden woonruimten drastisch verschoven naar open wonen. Hoewel het duurder is dan sommige items op deze lijst, kan het verwijderen van een niet-dragende muur een doe-het-zelf-project zijn – en zal het een enorm verschil maken in de waarde van jouw huis.

Verwijder de rommel

Een kenmerk van het moderne huis is een gebrek aan rommel. Dit wordt bereikt door jouw opslagruimte beter te benutten en ongewenste items te verwijderen. Kleine voorwerpen veroorzaken vaak chaos en kunnen kamers er krap doen uitzien. Om een minimalistische stijl onder de knie te krijgen, zoek je naar strakke, moderne lijnen en open ontwerpen ter vervanging van grote gestoffeerde of houten stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *