Luxe slapen in je eigen kingsize bed

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor ons lichaam zodat we uitgerust ontwaken en met volle energie de nieuwe dag tegemoet kunnen treden. Natuurlijk heeft iedereen een eigen slaapritme en heeft de ene meer slaap nodig dan de andere persoon. Een goed bed is heel belangrijk om volledig tot rust te kunnen komen. Bedden vinden we in alle soorten en maten. Welk bed heeft jouw voorkeur?

Bed of boxspring

Wat is nu eigenlijk het echte verschil tussen een bed en een tegenwoordig zeer populaire boxspring? Een bed bestaat altijd uit een frame van staal of hout met daarin een bedbodem en een matras. De matras is uiteindelijk het belangrijkste deel van het bed. Dit bepaald voor een groot deel de uiteindelijke slaapkwaliteit. De boxspring heeft een beklede matrassendrager als bedbodem. Hierin bevinden zich springveren en pocketveren. Daar bovenop ligt een extra matras en soms nog een zogenaamde matrastopper. Een standaard bed bestaat dus uit minder lagen en is over het algemeen iets goedkoper dan een boxspring combinatie. Deze laatste hebben een luxer uiterlijk en brengen daarmee het gevoel van een luxe hotel in huis.

Maten van bedden

We kennen allemaal nog de twijfelaar. Dit is een bed dat qua breedte tussen een éénpersoons bed en een tweepersoonsbed in zit. Met een breedte van slechts 1.20 of 1.40 meter, heeft dit bed als éénpersoonsbed voldoende comfort maar wanneer het wordt gebruikt als tweepersoonsbed wordt de ruimte snel beperkt. Tot tien jaar geleden waren dit de meest verkochte bedden. Vandaag de dag wordt veel meer rekening gehouden met de slaapkwaliteit waarbij beide personen een comfortabele eigen ruimte hebben in bed.

Wanneer spreken we Kingsize en queensize bed?

Officieel komen deze termen uit Amerika waar alles net iets groter is als in Nederland. We spreken van een Kingsize bed bij een afmeting van 1.80 breed en 2 meter lang of zelfs nog groter. Een queensize bed is een bed met een afmeting tot 1.80 meter breed. De meest voorkomende maat is hier 1.60 breed en 2 meter lang.

Amerikaans Kingsize bed

Thuis slapen zoals u dat in een luxe hotel doet? Heerlijk wegzakken op een hoog matras en comfortabel in en uit bed stappen door een ideale lighoogte? Amerikaanse kingsize boxsprings hebben een luxe uitstraling en zijn bekleed met leer of stof. Deze boxsprings hebben bovendien hoge pocketsprings en zachte comfortlagen zodat je lichaam de perfecte ondersteuning heeft tijdens het slapen en je uitgerust wakker wordt. Ook het hoofdboord van de boxspring is bekleed met leer of stof en vaak wand vullend. Een Kingsize boxspring vergt dus wel de nodige ruimte in de slaapkamer. Vaak zijn deze bedden 2 meter breed en 220 cm lang. Daarnaast heb je minimaal 60 centimeter loopruimte nodig naast het bed.

Stel je ideale bed zelf samen

Zie jij jezelf wel liggen in zo’n luxueus Kingsize bed, dan kun je dat bij de suite beddenwinkel helemaal zelf samenstellen. Kies jouw favoriete bekleding en matras op de door jouw gewenste maat. Verder kun je de luxe nog uitbreiden met lampjes in het hoofdbord of zelfs een ingebouwde tv lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *