Leuke ideeën voor kerstversiering

Met de aankomst van kerst mogen we het huis weer gaan versieren! Wat mij betreft de leukste tijd van het jaar. Lekker knutselen met de kinderen en het hele huis in een kerstsfeer toverenHieronder staan een paar nieuwe ideeën voor kerstversieringen.  

Lemax  

Lemax, je hebt dit vast wel bij iemand gezien. Zo’n schattig miniatuur dorpje waar de kerstsfeer in volle gang is. Het brengt een kerstverhaal helemaal tot leven. Zoek als allereerst een goede plek op in het huis. Zet hier een tafel. Het liefst een stevige houten tafel en geen plastic tafel. Je wil niet dat je hele opstelling onderuitgehaald wordt door wat kleuters. Zoek daarna een paar Lemax huisjes uit voor de basis, hiermee wordt een klein dorpje gebouwd. Je kan vervolgens allerlei snoezelige Lemax attributen kopen zoals een poppetje dat allemaal ingepakte cadeau’s naar huis sjouwt. Of een bakker met lekkere broodjes. De kinderen vinden het altijd heerlijk om te kijken naar een Lemax dorpje en er lekker mee te spelen. Met een Lemax village breng je de kerstsfeer helemaal in huis. 

Buitenverlichting 

Binnen is je huis natuurlijk al gehuld in gezellige lichtjes. Maar het wordt tegenwoordig ook steeds populairder om je huis vanbuiten ook leuk te verlichten. Als meerdere huizen besluiten om lichtjes op te hangen aan de buitenkant van het huis wordt het een gezellige kerststraat. Geef maar toe, wanneer je op een koude winterdag naar huis fietst en je ziet zo’n gezellig verlicht huis word je helemaal warm vanbinnen. Het gevoel van kerst zit er dan meteen lekker in. Maar je bent waarschijnlijk ook jaloers dat jouw huis niet zo mooi verlicht is. Schaf voor dit jaar een paar lichtsnoeren aan een versier jouw huis ook van de buitenkant. Het is een leuke klus om mee bezig te zijn en je hebt gegarandeerd een eindresultaat waar je trots op bent.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *