Kom binnen in een warme ruimte met een pelletkachel

Kom binnen in een warme ruimte met een pelletkachel

Er zijn een paar manieren hoe je jouw woning kan voorzien van een heerlijke warme temperatuur, zeker tijdens de koude wintermaanden is een warme woning een must. Als eerste kan dat natuurlijk door de centrale verwarming. De centrale verwarmging draait op gas en is door het gehele huis te regelen. De meeste zijn ook op vaste tijden in te stellen, zo bepaal je zelf wanneer de verwarming wel of niet aan moet slaan. Een andere manier is een houtkachel. Heerlijk ’s avonds het vuur aansteken en samen met je partner, kinderen of vrienden genieten van de sfeer. Wat daarnaast ook steeds populairder wordt, is een pelletkachel. Graag vertellen we waarom jij je woning zou moeten verwarmen met een pelletkachel.

Hout wordt vervangen door korrels

De één vindt het waarschijnlijk te gek om hout bij elkaar te sprokkelen en deze op een koude winterdag of zelfs zomeravond op te stoken. In dat geval moet je zeker niet zomaar overstappen op iets anders, maar ben jij diegene die de sfeer wel ziet zitten, maar niet al het werk, dan is een pelletkachel kopen zeker wat je moet doen. Een pelletkachel werkt op korrels die je niet iedere 10 minuten hoeft te controleren. Een volle zak pellets van 15kg kunnen de pelletkachel wel 2 volle dagen van warmte voorzien. Het geeft je dus wel de sfeer van een houtkachel, maar kost je minder moeite.

Pelletkachel ook vooraf in te stellen

Waar bij een houten kachel het pas warm wordt als je er hout en vuur opgooit, kun je dat bij een pelletkachel geheel zelf aangeven. Zo hoeft de kachel niet te draaien als je niet thuis bent, maar kun je hem bijvoorbeeld om 17:00u aan laten schieten, net voordat je thuiskomt van het werk.

Hebben we je al overtuigd en ben je van plan een pelletkachel aan te schaffen, dan raden we je aan voor een Nordic Fire pelletkachel te gaan. Dit merk biedt veel verschillende pelletkachels, van inbouw tot vrijstaand. Deze keuze is geheel aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *