Kies voor duurzaam gas en licht thuis

Kan ik kiezen voor duurzaam gas en licht thuis? Natuurlijk is dat mogelijk. Dan kies je voor een duurzaam energiebedrijf. Dit bedrijf haalt energie uit Nederlands land. Dit kan afkomstig zijn van een windpark, zonnepanelen of biomassa. Let daarom altijd goed op de oorsprong van energie. Als het in Nederland wordt opgewekt, dan bent u bij dat energiebedrijf aan het juiste adres. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om meer duurzame energie in huis te gebruiken.

Warmtepomp in plaats van centrale verwarming

Een warmtepomp kan uw huis weer verwarmen. Deze handige maar dure pomp gebruikt de bodem of lucht. Ze zetten bodemwarmte of omgevingslucht om in warmte. Een warmtepomp is een efficiënt apparaat dat zuinig met energie omgaat. De warmtepomp werkt weer op elektriciteit, dus als je ervoor zorgt dat je echt groene stroom geleverd krijgt, dan is de warmtepomp echt duurzaam.

Er zijn warmtepompen die werken in combinatie met uw cv-installatie. Maar er zijn ook elektrische warmtepompen. Deze zijn inderdaad het duurst om te kopen. Dit komt omdat hier geen gas meer mag worden gebruikt. Hiervoor kunt u wel een vergoeding kunt aanvragen.

Er zijn veel manieren om thuis te kiezen voor duurzaam gas en licht

Je kunt kiezen voor duurzaam gas en licht thuis, en dit is niet beperkt tot een duurzame energieleverancier. Er zijn veel mogelijkheden om thuis duurzamer te worden. LED-verlichting kan efficiëntere verlichting in huis bieden. Als je ‘isoleren’ zegt, denk je niet meteen aan duurzaamheid. Maar als het huis goed geïsoleerd is, hoef je niet zoveel te verwarmen. Dan kan uw warmtepomp zijn werk efficiënter doen.

Isoleer uw huis en bespaar op verwarmingskosten

Muurisolatie is dus een begin, maar denk ook aan de isolatie van de dak- en vloerisolatie. Deze oplossingen zorgen ervoor dat je niet teveel hoeft op te warmen.

Niet iedereen kan zijn huis duurzaam maken. Geld kan een rol spelen bij het wonen in een huurwoning. In het laatste geval bent u afhankelijk van uw verhuurder. Bedrijven moeten hun eigendommen verduurzamen, maar dit geldt niet voor particuliere huiseigenaren. Hierover kunt u uw verhuurder informeren. Er is echter een kans dat hij niet zal gehoorzamen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *