Je slaapkamer zomerproof maken

We hebben in Nederland ieder jaar steeds meer te maken met warmere zomerdagen. Dit betekent dat we ons hierop goed moeten voorbereiden. Zo ook je slaapkamer. Door je slaapkamer zomers in te richten kun je optimaal genieten tijdens de hittegolf. Voorheen hadden we altijd een voorraad aan warme, dikke dekens, winterkleding en meer. Tegenwoordig hebben we ook een aantal zomer items nodig om de zomerdagen door te komen. 

De perfecte slaapruimte creëren 

De slaapkamer is bedoelt voor slapen. Hier rust je het beste uit en laad je op voor de volgende dag. Toch lukt het niet iedereen om ultiem uit te rusten in zijn of haar slaapkamer. Vooral in de zomer hebben mensen hier last van. We hebben te maken met muggen die onze slaap verstoren, hittegolven waardoor je niet lekker licht en te veel geluid van buiten door de lange zomerdagen. Gelukkig zijn er een aantal tips hiervoor. Denk aan een klamboe van Bambulah.com waar je geen last meer hebt van muggen die ieder minuut langs je oren zoomen. Met de juiste gordijnen en dubbelglas heb je ook geen last meer van buitenstaanders die nog genieten van de warme zomeravond. Ook met een airco of een ventilator kun je je kamer verkoelen om ’s avonds makkelijk en snel in slaap te vallen. 

Accessoires waar je iets aan hebt 

Veel mensen denken dat accessoires alleen gebruikt worden voor de uitstraling van een ruimte. Dit is lang niet altijd waar. Er bestaan genoeg functionele accessoires die niet alleen mooi staan, maar waar je veel aan hebt! Zo heb je in de zomer lichte dekbedden nodig. Kies uit een pastelkleur die goed bij je kamer past en die lekker aanvoelt in de hitte. Zo zorgen verduisterende gordijnen niet alleen voor een luxe uitstraling, maar ook voor een koele slaapkamer de hele dag door. 

Een kleine verbouwing 

Soms is het ook nodig om een kleine verbouwing in te plannen voor je slaapkamer. Dit kun je doen wanneer je muren wilt schilderen of een muur wilt maken of wilt afbreken. Een zomerproof slaapkamer betekent neutrale, lichte kleuren. Hierdoor wordt er niet veel warmte vastgehouden en oogt je slaapkamer ook groter! Bij lichte kleuren kun je denken aan beige, verschillende tinten wit, lichtbruin of pastelkleuren. Probeer wel altijd te kiezen voor een kleur waar je de komende paar jaar tevreden mee bent en waar verschillende eye catchers goed bij passen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *